понеделник, 13 април 2020, 12:30 ч.

ЛУПА:

Врачанско училище послуша Бареков, раздаде таблети на децата

BNews.bg

Врачанско училище послуша Бареков, раздаде таблети на децата

Врачанското училище „Христо Ботев“ раздаде таблети за дистанционно обучение на децата точно по призива на Николай Бареков, който журналистът отправи преди време като мярка за подпомагане на семействата с ученици вкъщи.

Десетки ученици, които не са имали условия да провеждат часовете си у дома в електронна среда, вече разполагат с нужните средства. Това съобщи в социалните мрежи директорът на школото Виктор Кръстев, цитиран от „Монитор”.

„Вече всички 918 ученици в СУ „Христо Ботев“ ще разполагат с устройства и ще участват активно в обучението в електронна среда“, заяви директорът. Таблетите, които децата са получили са училищни и са част от оборудването на специализираните кабинети по история, география, биология и химия.

Тъй като в извънредното положение те не се използват, ръководството на школото е взело решение да подпомогне децата от социално слаби семейства. Освен редовните учебни занятия, онлайн не е спирало и обучението на децата със специални образователни потребности, с които работят ресурсен учител логопед и психолозите на СУ „Христо Ботев“.

През настоящата неучебна седмица училището е организирало занимания с екологична, здравна и патриотична насоченост, гражданско образование и кариерно развитие. Темите са съобразени с възрастта и интересите на децата. Не са спирали да се провеждат и онлайн спортни дейности.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • r - 17:20, 30 апр.

    оня имбецил тъпото затвори пиратската библиотека - и сега няма откъде да четат в електронен вид учебници, помагала, класици, ще играят игри

Напиши коментар

Коментари