понеделник, 13 април 2020, 16:00 ч.

Подбуждане към нарушаване на епидемиологичните мерки

Прокуратата разследва Сидеров, който призова за масово излизане на Великден

BNews.bg

Прокуратата разследва Сидеров, който призова за масово излизане на Великден

Разследването е възложено на разследващ полицай при СДВР-МВР.

Прокуратурата ще разследва лидера на “Атака” Волен Сидеров за подбуждане към нарушаване на епидемиологичните мерки. Вчера Сидеров изпрати прессъобщение с което се призовава: „Излезте масово на Великден и докажете, че Бог е над Мутафчийски!“. Сидеров призовал за същото и по партийната си телевизия “Алфа”.

“Софийска районна прокуратура се самосезира по повод изявления на В. С., общински съветник, лидер на политическа партия, чрез средствата за масово осведомяване, с цел подбуждане на обществото към нарушаване на установените в страната противоепидемиологични мерки, въпреки обявеното с решение на Народното събрание извънредно положение”. Това се казва в съобщение на сайта на Главна прокуратура.

Разследването е възложено на разследващ полицай при СДВР-МВР.

Какво призова Сидеров: "Не искам да вляза в храма с маска и да си крия лицето пред Бога (...). Днес, на Цветница, застанаха едни хора на 2 метра един от друг в храма, в "Александър Невски". Какво показват? Кое им е по-важно - Мутафчийски или Бог? Народът, вярващите, да реагират и да кажат, че това не е правилно. Питам ги, когато дойде Пришествието, тогава те с маски ли ще се явят пред Господа и ще кажат – "Господи, идваме пред теб с маска”. Не целунаха иконата, защото можело да се заразят, не взеха Причастие, защото един селски простак, зам.-председател на НС, казва, че можело да се заразят (...). На Цветница не отидох, защото няма как да сложа маска пред Бога. Или имаш вяра, или слушаш ген. Мутафчийски. Ако имаш вяра в Бог, не трябва да си слагаш маска пред Неговото лице. Възкресение Христово е празникът, без който не можем. Ако отречем това и кажем, че не е празник, отричаме нашата човешка същност. Ние сме създадени по образ и подобие на Господа. На Възкресение Христово ми се иска народът да излезе и да отпразнува този празник като народ - масово".

"Който предава по радио, телефон или по друг начин, неверни повиквания или заблуждаващи знаци за помощ, злополука или тревога, се наказва с лишаване от свобода до две години", пише в Наказателния кодекс. Ако са настъпили значителни вредни последици, наказанието е лишаване от свобода до пет години и глоба от 10 000 до 50 000 лв.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • минаващ - 17:48, 13 апр.

    Струва ми се, че една хубава глоба в размер на 50.000 лева ще тури в ред кашата под кичестата фризура на белата Златка. Гешев, действай!

  • Издислав - 17:20, 13 апр.

    Интересна работа: пенсионираното фюрерче сидерaв подстрекава към уличен бунт и кой се отзoвава?- лумпените на костят копейкин- кой друг! Жалко!, дебилите (по тaв. ивчо христaв) пак не можаха да се преброят... Ho cлагам бас на каса чешка бира, че копеикин най-късно утре ще ходи да реве на онова педе… с боядисана коса от тв евроком, че полицията му е погазила гражданското право да се прави на революционер за сметка на чуждото здраве. И какво търси това редко лайн... в София по време на карантина, като живее във Варна?

Напиши коментар

Коментари