четвъртък, 30 април 2020, 10:30 ч.

Карантина ли?

Заразена с К-19 кацна в София от Амстердам, такси я откара до хасковско село

BNews.bg

Заразена с К-19 кацна в София от Амстердам, такси я откара до хасковско село

Властите продължават да издирват над 90 пътници, пристигнали у нас с полет от Нидерландия в неделя, както и контактувалите с тях

Властите спешно издирват над 90 пътници, пристигнали у нас с полет от Амстердам в неделя. Трима от пасажерите на борда вече са се оказали заразени с коронавирус.

Няколко таксиметрови шофьори също са били в контакт с болните, като едното семейство се е прибрало с такси чак до хасковско село, съобщава Нова телевизия.

Самолетът каца в неделя - 26-ти април. На борда му има 95 пасажери и 5 човека борден екипаж. Няколко дни по-късно трима души дават положителен резултат за COVID-19. Това са семейство берачи на цветя от хасковското село Криво поле.

Вече са установени останалите пътници, като екипи на РЗИ се търсят по телефон. Шофьорът, закарал болното семейството от летището до Хасково, разказва пред Нова телевизия за случилото се.

След кацането в София, повечето от пътниците се отправят към такситата пред гарата. Сред тях и петима души - берачи на цветя от Хасковско. Иларион Демиров и негов колега взимат поръчката. „Последните 5 човека, които излязоха, бяха за Хасково и с две коли ги закарахме“, казва Демиров.

В колата му се качват жена с две деца, момче и момиче. Жената видимо не е добре и има температура.
 
„На жената си й беше лошо през цялото време. Попитах ги да не са заразени. Майката ми отговори, че и няма нищо и че й е лошо от полета. Момиченцето обаче каза, че хората идват от Холандия и на майка й там не са й обърнали внимание“, разказва Иларион Демиров.

Таксиметровия шофьор оставя семейството на автогарата в Хасково. Така историята за него приключила, докато днес, не му се обадили от полицията за да му кажат, че семейството е дало положителна проба за COVID-19 и е небходимо и той да се изследва.

„Защо тези хора не са ги изследвали още вътре на летището? Да дойде линейка и да си ги вземе“, коментира още таксиметровият шофьор.

Жената е минала без проблем през проверките на две летища - това в София и Амстердам. Според майка й Снежа Стоянова от хасковското село Криво поле, още в самолета й е сложена кислородна маска.

„В самолета не се е чувствала добре. Едно момченце, не го познавам, нито тя, нито аз, й е сложил кислород“, заяви Снежа Стоянова. В момента жената и синът й са настанени в хасковската болница.

„Майката е с много сериозна клинична картина. Тя е постъпила с двустранна бронхопневмония. Независимо, че дава отрицителен резултат на първия тест, всичко говори за наличие на коронавирус. На втора проба, го доказахме. Тя се оказа положителна. Жената е в състояние на прединтубация“, заявява д-р Георги Гелов, директор на МБАЛ-Хасково.

„На жената си й беше лошо през цялото време. Попитах ги да не са заразени. Майката ми отговори, че и няма нищо и че й е лошо от полета. Момиченцето обаче каза, че хората идват от Холандия и на майка й там не са й обърнали внимание“, разказва Иларион Демиров.

Таксиметровия шофьор оставя семейството на автогарата в Хасково. Така историята за него приключила, докато днес, не му се обадили от полицията за да му кажат, че семейството е дало положителна проба за COVID-19 и е необходимо и той да се изследва.

„Защо тези хора не са ги изследвали още вътре на летището? Да дойде линейка и да си ги вземе“, коментира още таксиметровият шофьор.
Жената е минала без проблем през проверките на две летища - това в София и Амстердам. Според майка й Снежа Стоянова, която е открита в хасковското село Криво поле, още в самолета й е сложена кислородна маска.

„В самолета не се е чувствала добре. Едно момченце, не го познавам, нито тя, нито аз, й е сложил кислород“, заяви Снежа Стоянова.

В момента жената и синът й са настанени в хасковската болница.

„Майката е с много сериозна кличина картина. Тя е постъпила с двустранна бронхопневмония. Независимо, че дава отрицителен резултат на първия тест, всичко говори за наличие на коронавирус. На втора проба, го доказахме. Тя се оказа положителна. Жената е в състояние на прединтубация“, заяви д-р Георги Гелов, директор на МБАЛ-Хасково.
 
От тричленното семейство само дъщерята се оказала без положителен резултат за коронавирус. Тя е под карантина. В селото очакват още берачи да се завърнат от Нидерландия.

„Има доста хора в чужбина. Половината махала е в чужбина. От младите хора, всички са там. Някои ще се върнат. Съседите казват, че си идват“, каза кметът на село Криво поле Андрей Гаджев.

Това е вторият случай при който болни берачи на цветя се прибират у нас от Нидерландия, в последните две седмици.

Под карантина е поставен още един шофьор на такси, който е откарал до Червен бряг третият заразен с коронавирус. Той е заявил, че е дал проба за COVID-19 и се чувства добре. Проби за COVID-19 даде и екипажът на самолета. Междувременно се установят и останалите пътници.

Ето какво написа и бившият евродепутат Николай Бареков по темата в личният си профил във Фейсбук! 

*публикуваме без редакторска намеса 

Защо българите, прибрани от чужбина в ИП, не получиха възможност за карантина в затворените хотели, Щабе? Шкембе войвода, с тези ваучери по 100 лева за море до кой гьол да стигнем по-напред? За карантината вече е късно, но за ваучерите ТРЯБВА да се дадат поне по 1000 лева за семейство за почивка и минималната работна заплата месечно за всеки българин, загубил работата си заради ИП.

Министърът на транспорта, който е позволил калинките на Летището в София да пропуснат видимо болната жена от COVID19, идваща от Нидерландия, да премине без карантина, без преглед и без да бъде насочена в болница, както самата тя е настоявала, се казва Росен Желязков. Същият анонимник е “Главният обвиняем” за фалшивите бюлетини от Костинброд и дясна ръка на доскорошната секретарка на Борисов от кръга Капитал и вече посланичка в Израел Румяна Бъчварова! Болната жена е заразила десетки хора не само в самолета, но и след като е била пратена от летищните власти направо към такситата и оттам през цяла България в махалата. Наказания, глоби и затвор ще има ли за Росен Желязков, Щаба и калинките на ГЕРБ???!

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Б. Благоев , Пловдив - 21:36, 30 апр.

    От някъде бях чул израза "пунта мара" по някакъв повод. Не знам какво значи, но звучи добре. Ако се казва в смисъла на "ала-бала", тогава бих казал, че днес у нас всичко е пунта мара - от върха до последния в "махалата".

  • t - 20:58, 30 апр.

    вируса обикновено се крие в белите дробове - тестовете могат да показват че човека няма вирус, или има антитела и.т.н и че не е болен.Също и няма начин върналите се от англия в края на декември да не са били заразени ...

  • 1 - 13:26, 30 апр.

    Нали мето се хвали,че е имало 200 КПП-та.

Напиши коментар

Коментари