вторник, 05 май 2020, 9:35 ч.

Ексклузивно в Bnews

БАРЕКОВ: Болниците, ТЕЦ-овете, гетата, някои фабрики и заводи и домовете за стари хора са огнища на заразата и пламтят. Поради липса на организация, защитни облекла и правилна превенция и лечение!

BNews.bg

БАРЕКОВ: Болниците, ТЕЦ-овете, гетата, някои фабрики и заводи и домовете за стари хора са огнища на заразата и пламтят. Поради липса на организация, защитни облекла и правилна превенция и лечение!

Днес във Фейсбук попаднахме на коментар на бившият евродепутат Николай Бареков по повод случващото се с коронавируса в България. Вижте какво написа той по темата в личният си профил в социиалната мрежа!

* публикуваме без редакторска намеса

European Centre for Disease Prevention and Control (ECDPC): "България е единствената държава в ЕИО и ЕС, която сериозно ни притеснява, защото само при нея случаите на COVID 19 бележат ръст". По време на изслушване на ENVI в ЕП (на която бях член 5 години) директорът Андреа Амон заяви, че Агенцията няма доверие, че данните за заразените и починалите от коринавирус от някои правителства са пълни! Както ви предупредих преди 2 месеца, България ще шокира Европа накрая заради накадърността и безхаберието при справяне с епидемията! Най-бедните и най-корумпираните няма как да минат между капките с лъжи и прикриване. Болниците, ТЕЦ-овете, гетата, някои фабрики и заводи и домовете за стари хора са огнища на заразата и пламтят. Поради липса на организация, защитни облекла и правилна превенция и лечение!

В България броят на заразените с COVID 19 e десетки, а вероятно стотици пъти по-висок от контролирано обявения. Липса на тестуване и множество прикрити от властите локални огнища са само част от причината. В провинцията все повече болници излизат от строя. Време е правителството и Щабът да признаят истината и да поискат хуманитарна подкрепа от ЕС. Отмяната на ИП е само формално и повече прилича на прехвърляне на отговорност към креатурния министър на здравеопазването. В Европа са добре запознати с реалната ситуация у нас и с номерата на властите и затова предупреждават, че България ще се окаже голям проблем.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • ехо... - 18:22, 21 юни

    как си представяте да облечете визираните по-горе хора в тази жега в защитни облекла на работа или общуване? по-важна е превенцията - но повечето от тях са скарани с хигиенни и други правила на здравословен живот или просто вече не са в състояние да ги осмислят и вършат!

Напиши коментар

Коментари