вторник, 05 май 2020, 15:30 ч.

Катастрофа

Борисов посети Пирогов, едно от големите огнища с коронавирус с близо 50 заразени лекари и сестри. 7 хирурзи са болни!

BNews.bg

Борисов посети Пирогов, едно от големите огнища с коронавирус с близо 50 заразени лекари и сестри. 7 хирурзи са болни!

Премиерът Борисов посети болницата, за да се запознае със ситуацията в лечебното заведение.

От 2300 работещи в "Пирогов" 48 са с коронавирус, като от тях 20 са се заразили от пациенти, приети по спешност, 8 - от работа в среда, други 20 са дали положителен резултат, но са били заразени извън болницата, съобщи директорът ѝ проф. д-р Асен Балтов. Той коментира ситуацията в болницата за спешна помощ по време на посещение на премиера Бойко Борисов там.

"Имаме 28 заразени с коронавирус от хирургията, заяви Балтов и уточни, че сред тях са 7 хирурзи. По думите му всеки ден се правят тестове на персонала в лечебното заведение.

Той показа на Борисов новият апарат за ядрено-магнитен резонанс и обясни, че пациентите, заразени с COVID-19, се изследват със специален скенер. След изписването им, в рамките на един месец, се извършва контролно изследване със скенер, но досега не е установен пациент, който да е напълно изчистен от вируса. Предстоят анализи доколко трайни са пораженията върху организма.

Началникът на Клиниката по неврохирургия проф. Николай Габровски запозна премиера Борисов с високотехнологичната апаратура в Клиниката по неврохирургия. В момента цялата тази апаратура, събрана на едно място, ни дава високотехнологична обезпеченост, подчерта проф. Габровски. 

"Много разчитаме на вас, защото науката ще ни води", коментира премиерът.

Проф. Балтов се поинтересува от здравословното състояние на премиера и краката му, тъй като Бойко Борисов преди години имаше проблеми. "Добре са краката, но като не спортувам не е добре", каза му министър-председателят.

Пред журналисти премиерът разкри, че в COVID-отделения не е влизал, а на въпрос какви решения са се взели на коалиционния съвет, той отговори, че колегите му ще информират медиите.

"Благодаря за всичко, което правите", каза премиера на медицинския персонал в най-голямата спешна болница. Той попита дали имат защитни облекла и съобщи, че е поръчал да им направят и защитни престилки.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • 1 - 12:31, 07 май

    Веднага,да се сложи под карантина,стига е обикалял,като лазарка страната

  • Сър Пичук - 14:13, 06 май

    Призовавам Борисов като шеф на изпълнителната власт да се произнесе ясно по въпроса и да тропне ако трябва по масата, че не може да има никакво прикоткване на руски туристи по нашето Черноморие, докато в Русия се заразяват по над 10.000 души ДНЕВНО! -каквото са замислили путриотичните му партньори Каракачанов и Симеонов и другото министерско недоразумение Ангелкова. Местните по Черноморието бяха настръхнали още по Великден заради няколкото дузини софиянци и пловдивчани, които им нахлуха с вирусите си, а какво ще бъде като закацат чартърите с пълчищата заразени братушки. Хайде, мерси, да си стоят у тях!

  • Мира - 18:40, 05 май

    Предлагам престилките да са бродирани. Абе Бойко? За какво са им престилки на докторите след като си имат защитни облекла? Вместо да търсиш начин да ги олекотиш, за да ги облекчиш, ти ги натоварваш и задушаваш повече, а идват горещини?! Боже, Боже!...

Напиши коментар

Коментари