сряда, 13 май 2020, 10:15 ч.

Синята сага се разраства

Бойко Борисов отказа акциите на "Левски"

BNews.bg

Бойко Борисов отказа акциите на "Левски"

Абсурдно е премиер да притежава футболен клуб, обяви Красен Кралев

Премиерът Бойко Борисов отказва да приеме акциите на "Левски", заяви спортният министър Красен Кралев пред журналистите пред Министерски съвет.

"За да има прехвърляне на акциите, трябва да има желание и от двете страни. Очевидно едната страна не желае да ги получи. Смятаме, че това е опит за политизиране съдбата на "Левски", което не е редно. Няма как премиерът на държавата да е собственик на който и да е клуб. Виждаме, че има желаещи, които да станат притежатели на акциите. Ако те не потвърдят желанието си, редно е акциите да отидат в привържениците на клуба. Те са заявявали многократно желанието си да вземат съдбата на "Левски" в свои ръце.", заяви Кралев. 

"Това е несериозно отношение към съдбата на клуба, но вината в това не е на премиера Борисов, а на собствениците на клуба, които решават на кого да джиросат акциите. Редно е съдбата на "Левски" да бъде предадена в ръцете на привържениците."

"Помагали сме на много клубове. През последните месеци виждате какви средства се дадоха на пловдивските отбори да се изградят бази". 

"Решението Христо Йовов да бъде в спортния тотализатор няма нищо общо с факта, че е бил собственик на "Левски". Знаете, че в ръководството на спортния тотализатор винаги е имало спортисти. Не виждам лошо да има и футболисти.", коментира още Кралев.

"Вътре има доказани специалисти от Министерство на финансите, специалисти по високи технологии. Това показва и към момента, че сме били на прав път с назначаването на този борд. Не виждам никаква връзка."

"Тези акции трябва да ги върнете на тези, които са Ви ги предали, защото премиерът няма желание, моралното право да притежава акции, в който и да е спортен клуб в България.", обърна се Кралев към Сашо Диков.

"Не е нормално такова нещо да се случи с клуб като "Левски". Самите събития не са предизвикани от държавата, а от собствениците на клуба. Този въпрос трябва да го зададете към тях, а не към нас. Привържениците на клуба доказаха, че са огромна сила, и ще помогнат за спасяването на "Левски". Няма да допуснат подобно нещо. Това, което ние смятаме за редно, е акциите да бъдат предоставени на тях. След това можем да водим разговори как да им се помогне и да се търси вариант този отбор да продължи да съществува.", добави спортният министър.

"Левски" е голям клуб, винаги има големи рекламодатели. Невинаги са един или двама. През годините е имало много желаещи да помогнат на клуба. Когато този казус със собствеността се изчисти, компаниите ще бъдат по-активни в желанието да дават средства.", завърши Кралев.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Аз съм само Спасител - 11:26, 13 май

    Най-мразим да носим отговорност.

Напиши коментар

Коментари