четвъртък, 14 май 2020, 14:00 ч.

Сигнали за нови строежи на Иракли:

Предложение за къмпинг в защитената зона

BNews.bg

Предложение за къмпинг в защитената зона

Ековластите не разрешават.

Природозащитници сигнализират за нови строежи на Иракли.

Повече от декар над екоплаж Иракли е заравнен и в гората е започнало ограждане на местността. Имотите са частни и за тях има инвестиционно предложение за изграждане на къмпинг. То е прекратено от екоинспекцията в Бургас, тъй като в защитената зона е забранено всякакво строителство до приемането на нов или променен Общ устройствен план на община Несебър. От РИОСВ отговориха, че ще бъде извършена проверка на място.

"Изсичат гората реално, леят бетон, прекарват ток. Тук отдолу има едни летви, които всъщност предната седмица ги имаше, прекарват ток, което е ясно, че ще има строителство. Миналата година не беше чак така, бяха разширили само този път, това беше една супер тясна пътечка, ние идваме тук от доста време", каза  Гергана Василева.

"Един ден ще има човек или табела и ще кажат: "До тук! Това вече е частен имот, никой не може да слиза до плажа!", обясни Васил Илиев.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари