понеделник, 18 май 2020, 16:00 ч.

Нередовните пътници ще бъдат глобявани

Контрольорите в София вече не продават билети

BNews.bg

Контрольорите в София вече не продават билети

Снимка: КРОСС

Всички, които ползват градския транспорт, трябва да имат редовен превозен документ.

От днес контрольорите в столичния градски транспорт няма да продават билети. 

Всички, които ползват градския транспорт, трябва да имат редовен превозен документ. 

При проверка на екипите на Центъра за градска мобилност бяха установени нередовни пътници.

От днес глобяват, ако си без маска в градския транспорт

"Ще бъдем толерантни ден - два, но всички, използващи градския транспорт, трябва да са наясно, че е необходимо да имат редовен превозен документ", посочи контрольор пред екипа на телевизията.

Ръководителят на "Контрол по редовността на пътниците" в ЦГМ Алексей Фикинчев прогнозира, че случаи на нередовни пътници ще има в първите дни след възобновяването на същинската дейност.

"Ще бъдем толерантни, за да може народът да възстанови навиците си. Задължителното условие за пътуване е предпазна маска и превозен документ", обясни още той. 

Климатиците в градския транспорт засега няма да работят. Предстои обаче съвсем скоро да бъде възстановена продажбата на билети от шофьорите в градския транспорт. 

От 11 май носенето на маски в градския транспорт стана задължително условие. Екипите на Центъра за градска мобилност и полицията правят съвместни проверки, като за нарушителите следват глоби. 

Към този момент с намалено работно време и по зимен график се движи метрото, а нощният градски транспорт няма да работи. 

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари