вторник, 19 май 2020, 16:30 ч.

Дългоочаквано

Детските градини в София отварят на 26 май

BNews.bg

Детските градини в София отварят на 26 май

В София детските градини и ясли ще отворят на 26 май - първия работен ден след почивните дни. Това съобщи във фейсбук столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Тя пояснява, че директорите имат задача да организират ежедневна дезинфекция на детските площадки и 4 пъти на ден дезинфекция на помещенията. Всички деца, които са здрави и се чувстват добре, имат право да посещават детските градини.

Всяка сутрин тяхното здравословно състояние ще се проверява от медицинския персонал на детската градина, като децата с висока температура и грипоподобни симптоми трябва да останат вкъщи до пълното им възстановяване. 

Междувременно директорите на детски градини и ясли в столицата ще получат инструкция за организацията на работата. Целта е да се осигурява дистанция между различните групи и между персонала и родителите.

Ще се увеличи времето за провеждане на занимания навън при хубаво време, като ще се следи при игрите да няма смесване на деца от различни групи. Посещенията на родители вътре в помещенията ще остане забранено, както и преди затварянето на детските градини.

"Очакваме от Министерството на образованието декларацията, която трябва да попълни всеки родител, който иска детето му да посещава детска градина. Тя ще бъде качена на сайта на общината, както и на детските градини, за да може всеки родител може да я попълни предварително. Посещението е само по желание на родителите, а нашата препоръка е децата, за които има кой да се грижи, да останат вкъщи", пише още Фандъкова. 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари