петък, 22 май 2020, 11:25 ч.

Ловците са направили дарения в Симитли

Ловната дружинка в Благоевград се включи в борбата с COVID-19

BNews.bg

Ловната дружинка в Благоевград се включи в борбата с COVID-19

Мъжете с пушки са добри

Щом мъжете с пушки са заедно, няма невъзможни неща. Особено когато всичко се случва в името на това да помогнеш. Огромното желание да са от полза на обществото в тежките дни на здравна криза, обединява ловците в България и 580 от тях се превръщат в доброволци, за да помагат и да даряват. „Започнаха дарения  в лечебни заведения и така решихме и, ние, дружинките да дарим на Спешен център – Благоевград. Със 7000 лева, закупихме консумативи, маски, предпазни средства, всичко което беше необходимо“, обясни Иван Василев, председател на Ловното дружество в Благоевград.

А след Спешния център в Благоевград ловците помогнаха и на Дома за възрастни в Симитли. Там дариха хранителни продукти. „Няма нищо по-хубаво за човек от това да види сълзи в очите на друг от радост“, сподели Васил Георгиев, ловец в 47-ма дружина в Хърсово.

Мъжете от ловната дружинка в Благоевград казват, че ловът възпитава у тях силно чувство на съпричастност, и затова много често се случва ловците да са единствената връзка със света за самотните хора в отдалечените села. „Помагаме на хората, които имат нужда по селата за занасяне на продукти и лекарства. Така например, аз в махала „Пръжово“ към Хърсово съм носил такива неща, от които хората имат нужда“, допълни Васил Георгиев

„Ние сме доброволна организация, която наистина е доброволна, ние не сме платени, на платени длъжности, нас ни събира едно общо нещо, което ни сплотява.Това е любовта към природата, към животните. Ние като сме ловци, това не означава, че ходим само да убиваме животни, тея животни преди всичко трябва да се грижиш за тях“, коментира Бойко Каймакански, ловец в 45-та дружина в село Бучино.

Ловците са категорични, че на България й трябват отдадени мъже, които да са готови да влязат в огъня, дори и в буквалния смисъл. Така както направи един от доброволците Добри Хамбарджийски преди дни в пожара в Дома за стари хора в Благоевград. Ловците вече обмислят следващите си инициативи. Готови са да помогнат на всеки в нужда, защото дългът за тях означава много.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Тихомир Томов - 12:47, 22 май

    На няколко ракии са велики . След това дават отчет на жените си ...........................

Напиши коментар

Коментари