четвъртък, 28 май 2020, 9:39 ч.

С придобивката на Цветанов всичко е точно

Цветан Цветанов е невинен за апартаментгейт

BNews.bg

Цветан Цветанов е невинен за апартаментгейт

Снимка: Epicenter

Прокуратурата е оневинила напълно Цветан Цветанов за скандала с придобиването на евтини апартаменти от компанията "Артекс" и отказва да образува досъдебно приозводство. Според държавното обвинение, няма извършено закононарушение по казуса, придобил гражданственост като "Апартаментгейт". Аферата коства полтическата кариера на Цветанов, който бе принуден да напусне всички постове в ГЕРБ, а впоследствие си тръгна и от партията.

За отказа на прокуратурата да разследва Цветанов съобщиха късно днес от "Боец" - сдружението, което през март 2019 г. сезира три институции - държавното обвинение, ДАНС и комисията "Антикорупция", за най-новия апартамент на Цветан Цветанов в луксозната сграда "Летера" на фирма "Артекс". По онова време Цветанов все още беше депутат, зам.-председател на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-шеф на партията.

"Специализираната прокуратура изцяло и всеобхватно оправда и оневини Цветан Цветнов за аферата с апартаментите и асансьора в хола", обявиха от сдружението, след като са получили постановлението, с което спецпрокуратурата отказва да образува досъдебно произовдство, защото установила, че с придобивката на Цветанов всичко е точно.

Повод за сигнала бяха десетки публикации и анализи, според които вторият по онова време човек в ГЕРБ си е купил чисто нов лукс апартамент, заемащ цял етаж в една от най-луксозните сгради в София, с ВИП асансьор, който води от личния гараж на семейство Цветанови в дома им. Цветанов се е сдобил с жилището през 2018 г., като е прехвърлил на фирмата-строител на сградата два от своите стари апартаменти. И макар на практика имотите му да са намалели с един, имуществото на председателя на ПГ на ГЕРБ и зам. председател на ГЕРБ се е увеличило значително. Сделката поражда редица въпроси и съмнения, вкл. и как квадратният метър в луксозната сграда излиза на семейство Цветанови едва 627 евро, при положение че цените там започват от 2600 евро на кв. м.

След скандала със своите постове се разделиха министрите Цецка Цачева и Румен Порожанов, Пламен Георгиев от КПКОНПИ, Александър Манолев - зам. министър на икономиката, Цветан Цветанов – депутат и зам. председател на ГЕРБ и други. Премиерът Борисов и прокуратурата обещаваха „задълбочено и всвеобхватно разследване на всички данни, факти и обстоятелства и "всеки да си получи заслуженото“. Досега единствено бившият зам.-министър Манолев е обвиняем - заради прословутата си къща за гости.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • Пешо - 15:07, 28 май

  Няма такава държава.Смешници......

 • третий свeт начело с Pусия - 15:06, 28 май

  Скоро на “братушките” последна грижа ще бъде българската им азбука: Общият експорт на Русия за 2019 г. се равнява на $346 млрд. Делът на суровините и материалите в обема на целия износ е 93,3%. От тях нефтът и нефтопродуктите са 62,0%, газът – 11,2%, черните метали и полуфабрикатите – 10,2%, минерални торове – 3,6%, каменните въглища – 2%, дървесината, цветните метали, рудата и железните концентрати – 4,3%. Делът на Технологичната Продукция от общия обем на експорта на Русия е едва 6,7%, от които оръжието – 2,3% и други – 4,4%. За сравнение през 1980 г. 25% от износа на СССР е бил в готова продукция. Приходите от експорта (над 93% от който се състои от суровини) са най-важното перо от държавиния бюджет на Руската федерация и съставляват 54,5% от всички доходи на страната. С прости думи казано, Русия не произвежда и не изнася нищо друго, освен природни ресурси за които не се иска технологии, развита икономика и ноухау, и икономиката им е зависима 93% от нефт и газ… Русия е на нивото на Нигерия, Венецуела, Ангола, Бангладеш, все страни които нямат никаква икономика и се изхранват само от природните ресурси, които изнасят… Това са те страните от третия свят начело с Русия. А при всеки бъдещ срив на петрола, който ще се случва все по-често, особенно след като всички световни автомобилни корпорации вече се концентрираха в производството на електромобили, за сметка на бензовите и дизеловите такива, то бедите и проблемите за Русия тепърва предстоят!

 • Беновска коментира - 13:21, 28 май

  Гнили ябълки.

 • наивник - 10:52, 28 май

  Ако той е невинен кой е виновният?!

Напиши коментар

Коментари