четвъртък, 28 май 2020, 11:30 ч.

Oтказва да образува досъдебно производство

Прокуратурата оневини Цветан Цветанов за 'Апартаментгейт'

BNews.bg

Прокуратурата оневини Цветан Цветанов за 'Апартаментгейт'

Снимка: Epicenter

Прокуратурата е оневинила Цветан Цветанов за #АпартаментГейт, съобщава Гражданското сдружение "Боец", което подаде сигнала срещу доскорошния втори човек в ГЕРБ.

Сдружението публикува на сайта си постановлението,  с което специализираната прокуратура отказва да образува досъдебно производство.

Постановлението е издадено още на 17 февруари, но е изпратено към "Боец" чак на 18 май и получено днес.

"Боец" сезира три институции - прокуратурата, ДАНС и комисията "Антикорупция", за най-новия апартамент на Цветан Цветанов в луксозната сграда "Летера" на фирмата "Артекс" през март 2019 г. Повод за сигнала става публикация на "Свободна Европа", експертни коментари и анализи на „Антикорупционен фонд“, както и последващи публикации на сайта "Биволъ" по същата тема.

Случаят с Цветанов отключи поредица от подобни скандали с редица други политици. 

Заради "Апартаментгейт" Цветанов напусна всички постове, ден след като премиерът Борисов каза: "Може да го накаже Бог, могат да го наказат избирателите, а мога да го накажа и аз".

Премиерът Борисов и прокуратурата обещаха "задълбочено и всеобхватно разследване на всички данни, факти и обстоятелства" и "всеки да си получи заслуженото“.

Прави впечатление, че в мотивите за решението си прокуратурата изцяло повтаря защитната версия на Цветан Цветанов, която той разказваше пред медиите, още преди да бъде образувана преписката, а неудобните въпроси, които медиите и обществото повдигаха тогава, изобщо не се засягат.

Постановлението е подписано от прокурор В. Маджарова.

То може да се обжалва пред Апелативната специализирана прокуратура, което сдружение "Боец" вече обяви, че ще направи.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Беновска продължава да пипа - 13:43, 28 май

    Драги приятели, помните ли как Цветанов каза "няма кой да ме накаже"? Както виждате, няма кой да го накаже и сега, когато уж е извън Шайката. Извода си го направете сами.

  • Беновска пипа - 13:35, 28 май

    Г-н министър Боил Банов, кога ще прозовете шефа на руския дезинформатионен център да се извини публично на българския народ за поредната нагла провокация относно българската азбука? Ако нямате топки да отстоявате достойнството на българската култура, нямате никакво право да се застоявате повече на поста министър на културата? И прокуратурата, която е оневинила крадеца на апартаменти да си занимава заедно с вас. За какво ви плащаме, търтеи ньедни, ябълки гнили, като не наказвате даже очевадните престъпници?

Напиши коментар

Коментари