петък, 29 май 2020, 12:00 ч.

Корабът „Тангра”

Кораб, потънал преди десетилетия, излезе на брега на язовир „Тича”

BNews.bg

Кораб, потънал преди десетилетия, излезе на брега на язовир „Тича”

Три десетилетия под вода

Каква е историята на плавателния съд?

Откриха останките на кораб, потънал в язовир „Тича” преди три десетилетия. Това стана след като водоемът, захранващ Шумен и Търговище спадна. Корабът „Тангра”, в миналото използван за туристически разходки в язовира, но днес е спомен от една минала епоха.

„Корабът е докаран от Дунав. От Силистра до Русе на собствен ход. От Русе е качен на военен влекач – преминава през Разград и Търговище. В язовира е пуснат от село Ловец. Докарването му беше много трудно, но аз знам рисковете, които съм поел”, разказа Пенчо Петков.

Оказва се, че препятствия по пътя не липсват. „Между Разград и близко село влекачът се счупи. Беше изпратена работилница от няколко души  - военни, старшини и механици, които отстраниха проблема. На две места и електропроводите създаваха проблеми”, сподели още Петков.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари