петък, 29 май 2020, 17:00 ч.

Десетки протестиращи излязоха на пътя

1 година отсрочка за закриването на училището в Поликраище

BNews.bg

1 година отсрочка за закриването на училището в Поликраище

Новината дойде лично от просветния министър.

Година отсрочка за закриването на училището в горнооряховското село Поликраище. Новината дойде лично от министъра на образованието Красимир Вълчев, няколко часа след мирния протест на жителите на три села срещу решението на общинския съвет в Горна Оряховица.

Десетки протестиращи излязоха на пътя Велико Търново-Русе тази сутрин с настояване училището да остане. Местните заявиха, че нямат възможност да водят децата от селото на училище в града всеки ден.

Родители казват, че са доволни от колектива и от отношението към децата.

„Основанието на Общинския съвет на Горна Оряховица е намаленият брой ученици, недобро качество на образованието, с което категорично не сме съгласни“, коментира учителят Тодорка Павлова.

И според министъра на образованието в училището има проблеми. Вместо закриване обаче, предложи отсрочка от година - с условия.

Имаме проблеми с посещаемостта и с образователните резултати, със спадащия брой деца и с активността на персонала. Това значи учителите всеки ден да разговарят с родителите“, уточни Вълчев.

В училището учат 33 деца от Поликраище, Крушето, Янтра, Първомайци и Горна Оряховица. С новите първокласници и завръщащите се от чужбина, ръководството очаква броят на децата за учебната 2020/2021 да достигне 50.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари