събота, 30 май 2020, 11:49 ч.

1 Милион гаранция за единия брат, за другия арест

Черепа е замесен в обща схема заедно с кумеца на Каракачанов Пламен Бобоков!

BNews.bg

Черепа е замесен в обща схема заедно с кумеца на Каракачанов Пламен Бобоков!

Специализираната прокуратура представи информация относно разследването за незаконни действия при вноса и утилизирането на отпадъци по време на извънреден брифинг.

"Ще предоставим информация, с която считаме, че няма да се наруши хода на разследването. От задържаните седем са обвинени за участие в организирана престъпна група, създадена с користна цел и с участие на длъжностни лица", заяви Сийка Милева. 

Тя уточни, че по време на разследването е иззета цветна снимка, на която са написани имена на известни личности, някои от които убити през годините. Срещу имената на всеки един са записани различни суми - 70 млн. долара, 120 млн. лева, 300 млн. лева.

"По отношение на един от участниците има вторично обвинение. Наблюдаващите прокурори ще отправят искане за определяне на най-тежката мярка - задържане под стража. За двама ще искат домашен арест, а за един - мярка за неотклонение и парична гаранция в размер на 1 млн. лева", добави Милева.

По думи на Генка Брезашка зам.-министърът на екологията Красимир Живков е бил в близки отношение с Бобокови, което само по себе си не е престъпно, но с действията си е подпомагал противозаконната дейност на Бобокови, свързана с внос и износ на отпадъци.

Живков, в качеството си на зам.-министър и възползвайки се от служебното си положение, е оказвал натиск върху служители на министерството, заплашвал е с уволнения и е използвал други въздействия. Когато не са изпълнявани разпорежданията му, е имало случаи на уволнени директори. 

Припомняме, че във връзка с разследването бе задържан и зам.-министърът на екологията Красимир Живков. Имаше акции на няколко места в страната. По случая отведени в ареста бяха и бизнесмените Пламен и Атанас Бобокови, за които се смята, че са участници в организирана престъпна група.

По думите на говорителя на главния прокурор Сийка Милева зам.-министър Живков е оказвал натиск на свои подчинени служители да издават нотификации за преработка на опасни отпадъци. 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • 1 - 06:35, 31 май

    Внимателно гледах списъка,и извода ми е,че е писан от висшист,от "Шекер махала"вие си направете извода,за неговата достоверност,защото,в "опг" "участват"доста образовани,за да пишат,като неграмотни и грозно.

Напиши коментар

Коментари