събота, 30 май 2020, 13:48 ч.

Перат ли ВМРО мръсни пари през фирмите на Бобокови и каква е връзката на прокурор Слабакова?

Докога прокуратурата ще мълчи за връзките на Каракачанов и ВМРО с братя Бобокови?- документи

BNews.bg

Докога прокуратурата ще мълчи за връзките на Каракачанов и ВМРО с братя Бобокови?- документи

 

Наши източници от парламента недоумяват защо прокуратурата мълчи за връзките на Каракачанов и ВМРО с братя Бобокови? Според тях е публична тайна, че ВМРО винаги се е ръководило от така наречената русенска група начело с Каракачанов, Искрен Веселинов и Юлиан Ангелов.

Нашите източници заявяват, че именно в Русе така наречените войводи винаги са имали едни от най-силните изборни резултати, което отдават на връзките с братя Бобокови. Според тях чрез фирмите на Бобокови са извършвани интересни финансови операции, които при внимателна проверка ще отведат разследващите именно към ВМРО.

Според тях Каракачанов е кум на единия от братята заедно със съпругата си Росица Слабакова. Слабакова е прокурор в софийската прокуратура и според тях вероятно е изпълнявала определени несвойствени за длъжността поръчки. Публично известен факт е според нашите източници, че Министерството на Екологията се е управлявало от хората на Каракачанов начело с Николай Кънчев, който и към този момент продължава да е заместник министър.

Оказва се, че само Кънчев и човекът на ГЕРБ Атанаска Николова са недосегаеми в това министерство. Николай Кънчев както разказват нашите източници е човекът, който се разпорежда с  Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда известно като ПУДООС. Именно през ПУДООС се разпределят стотици милиони левове и се контролират общинските кметове.

Именно през това предприятие се управляват дейностите с отпадъците, а както се вижда в него членове са министър Емил Димитров Симеонов-Ревизоро и Николай Петров Кънчев. Визитната картичка на Кънчев на сайта на министерството е от три изречения, които гласят следното:

Николай  Петров Кънчев

Роден е през 1968 година. Магистър със специалност история  на  СУ „Св. Климент Охридски“.  Има професионална квалификация по финансов мениджмънт  от  Стопанска академия „Димитър А. Ценов” в Свищов.

Започва  кариерата си като журналист. Последователно е избиран на длъжност организационен секретар и заместник-председател на ВМРО.

Бил е народен представител в 40-ото Народно събрание, член на Парламентарната комисия по бюджет и финанси.  Ето и линк към визитката му : https://www.moew.government.bg/bg/ministerstvo/kabinet/nikolaj-kunchev/  

Да виждате въпросното лице да притежава някаква експертиза, свързана с опазване на екологията. Едва ли прокуратурата не е наясно с тези факти разказват нашите източни и се чудят защо се налага чадър над ВМРО. Те припомнят, че при арестите в Басейнова дирекция- Пловдив на разпит бе привикан депутата от ВМРО Александър Сиди, а арестуваната директорка се оказа, че е назначение именно на ВМРО, а съпругът ѝ е общински съветник от ВМРО. 

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари