понеделник, 01 юни 2020, 17:00 ч.

Безобразие

СТУДЕНТИ СЕ ВДИГАТ НА БУНТ! Спират им топлата вода за три месеца!

BNews.bg

СТУДЕНТИ СЕ ВДИГАТ НА БУНТ! Спират им топлата вода за три месеца!

Студентските представители на висшите училища в България изразяват категоричното си несъгласие с решението столичните квартали "Студентски град", "Малинова долина", "Дървеница" и "Витоша" да останат без топла вода за три месеца.

По думите им това ще лиши хиляди живущи студенти, докторанти, курсанти и специализанти от възможността да имат достъп до топлинна енергия за период от 60 календарни дни.

Те заявяват, че са наясно, че профилактики биват извършвани ежегодно, но срокът, в който живущите нямат достъп до топлоенергия, никога не е бил по-дълъг от 14 календарни дни.

Безпрецедентната ситуация ще постави хиляди учащи (между които и семейства с деца) не просто в неприемливи условия за живот, но и би представлявала риск за тяхното здраве в условията на епидемична обстановка, категорични са те.

Стидентските представители отбелязват още, че опасността от зараза с коронавируса няма изцяло да е отминала, макар, че краят на извънредната епидемична обстановка в страната ще бъде на 14 юни. Те подчертават, че поддържането на висока лична хигиена и редовното миене на ръце е един от основните фактори за предотвратяване на разпространението на заразата.

По думите им обявеното начало за извършване на цялостна реконструкция съвпада с началото на изпитната сесия за хиляди студенти. Домакинствата в кв. "Витоша", кв. "Малинова долина" и кв. "Дървеница" можели да разчитат на на други източници на топлоенергия (напр. електрически бойлери), но живущите в общежитията в кв."Студентски град" щели да бъдат изцяло лишени от нея за целия двумесечен период, тъй като не разполагали с такива. 

Към момента учащите вече са инициирали подписка срещу решението за прекъсване на доставката на топлинна енергия в кв."Студентски град", но също така са изказали и готовност да излязат на протест в случай, че исканията им не бъдат удовлетворени.

Поради тази причина представитетели на студентите настояват за незабавна отменя на взетото решение. Те очакват рехабилитацията да бъде отложена във времето и да бъдат предприети всички необходими мерки за предотвратяване на аварии. Те призовават и за широк диалог при вземането на други подобни решения.

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари