вторник, 02 юни 2020, 9:00 ч.

АФЕРА:

ПРЕЗ 2013 ГЕРБ ЗАКЛЕЙМЯВАТ СЛАВЕЯ СТОЯНОВА, ЧЕ ТРОВИ КЪРДЖАЛИ, ДНЕС Я ПРАВЯТ ЗАМ-МИНИСТЪР ПО ЕКОЛОГИЯ!

BNews.bg


ПРЕЗ 2013 ГЕРБ ЗАКЛЕЙМЯВАТ СЛАВЕЯ СТОЯНОВА, ЧЕ ТРОВИ КЪРДЖАЛИ, ДНЕС Я ПРАВЯТ ЗАМ-МИНИСТЪР ПО ЕКОЛОГИЯ!

2 август 2013. Областната структура на ГЕРБ Кърджали пише остра декларация срещу готвено назначение за директор на РИОСВ – Хасково на Славея Стоянова, която днес председателят на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов назначи за заместник министър на екологията.

Ето и как са заклеймили през 2013 година гербаджиите Славея Стоянова:

„БСП и ДПС са на път да сътворят поредния кадрови скандал, подготвяйки назначението на бившия изпълнителен директор на ОЦК Славея Стоянова за директор на РИОСВ – Хасково“, обявиха в своя декларация областната структура на ГЕРБ в Кърджали.

„Ако е вярно, че Стоянова е фаворитът на управляващите за поста, това означава две неща. Че мнозинството има или много къса памет, или прекалено къса резервна скамейка. А вероятно и двете взети заедно…. В продължение на години оглавяваното от г-жа Стоянова предприятие тровеше въздуха на Кърджали, разиграваше контролните институции, тотално погазваше екологичните норми и укриваше информацията за това, докато накрая бе загробено от собственика Валентин Захариев и дясната му ръка Славея Стоянова. Назначението й за шеф на РИОСВ не може да се изтълкува по друг начин освен като гавра и с държавните органи, и с комитета на майките, които протестираха срещу периодичните обгазявания от производството на завода, и с всички жители на града и района. Доскоро яростен противник на екоинспекцията, сега от нея се очаква да съблюдава екозаконодателството и да санкционира замърсителите. Звучи като анекдот, ако не беше пример за корпоративен натиск и грубо заобикаляне на обществения интерес. Настояваме коалиционните партньори БСП и ДПС да признаят стоят ли зад кандидатурата на г-жа Стоянова, има ли сделка с Валентин Захариев и кой ще поеме политическата отговорност за спорния кадрови кадрил, който предизвиква масово възмущение сред кърджалийци“, се казва още в декларацията на ГЕРБ.“

Славея Стоянова е била дясната ръка на олигарха Валентин Захариев.

В МОСВ към настоящия момент е била директор с ресор управление на отпадъците и опазване на почвите. Т.е. точно тя е отговаряла за боклука, а не арестуваният зам.министър.

И още нещо – в този списък, за който говори прокуратурата – фигурира и името “ В. Захариев“.

На снимките са Славея Стоянова и олигарха Валентин Захариев.

Afera.bg

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Дони - 12:02, 02 юни

    Гарван гарвану око не вади!

  • 1 - 11:24, 02 юни

    др.борисов,с назначаването на славейчето,се изплюхте в лицата,на стотината гербери-комунисти,които ,през 2013г.излязоха с декларация,против назначаването на славея,за директор на РИОС -ХАСКОВО,но така управлява един диктотор,като теб,който не уважава,своите съпартийци,но скоро и тя ще поеме,пътя,на герберите-калинки.

Напиши коментар

Коментари