вторник, 02 юни 2020, 11:00 ч.

Живеещите там са готови да протестират

Четири квартала в София ще останат 2 месеца без топла вода

BNews.bg

Четири квартала в София ще останат 2 месеца без топла вода

Недоволството нараства

Два месеца без топла вода ще останат четири квартала в София – „Студентски град”, „Витоша”, „Малинова долина” и „Дървеница”. Причината е ремонт. От „Топлофикация-София” обявиха, че това ще продължи от 15 юни до 15 август. Сред засегнатите ще е дори Онкоболницата в „Дървеница”.

От Национално представителство на студентските съвети написаха остро писмо до „Топлофикация-София” и кметът Йорданка Фандъкова.

„Отговор на този етап няма”, заяви Даниел Парушев, председател на  Национално представителство на студентските съвети. „Проблемът е голям. В „Студентски град” живеят около 40 000 студенти, а общо жителите на квартала са 100 000”, допълни Парушев.

Студентите се чудят как ще се справят без топла вода 2 месеца.

„Трябва да се подмени магистрален топлопровод, който е с ширина на тръбите 700 см. Това означава, че трябва да подменим не само участъци, които могат да аварират всеки момент, но преди всичко трябва да подменим подпорни арматури”, заяви Елизабет Павлова, говорител на „Топлофикация-София”.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • А честито - 13:49, 02 юни

    Да се стегат след "ремонта" за нови 5-6 спирания посред зима за "ремонт на ремонтираното"! После ще обявят, че държавата и общината не са добри стопани и или ще пуснат Топлофинация на концесия на някоя западна фирма (като Софийска вода), или Пеевски ще я купи с необезпечени многомилионни банкови заеми от нашите пари!

  • Айдуци - 13:39, 02 юни

    "Топлото" ще бъде спряно, но сметките ще им начсляват "на база"! Както при спирания на 3 пъти през изминалата есен и зима за Центъра на София!

Напиши коментар

Коментари