четвъртък, 04 юни 2020, 14:00 ч.

Новоизградената отсечка

Пуснаха движението по новите 12 км от обходния път на Габрово

BNews.bg

Пуснаха движението по новите 12 км от обходния път на Габрово

В готовата отсечка попада и най-голямото изграждано досега у нас стоманобетоново мостово съоръжение с дължина 640 м.

Агенция “Пътна инфраструктура” пуска движението по новите 12 км от обходния път на Габрово. На място беше и премиерът Бойко Борисов.

„Колко трудно е да направиш моста, а колко бързо минаваш по него. Помните ли като идвахме тук в калта, а сега влизаш в тунела и все едно си е ден“, каза той при инспекцията на обходния път.

В готовата отсечка попада и най-голямото изграждано досега у нас стоманобетоново мостово съоръжение с дължина 640 м и отвор 160 м, построено по метода „конзолно бетониране“.

По тази технология се изграждат мостове с най-големи отвори и това е третият у нас след виадукта на 48-и км на АМ „Хемус“ и виадукта на пътя Подкова-Маказа.

В новоизградената отсечка от обходния път на Габрово се намира и тунелът под Бакойския баир, построен по нов австрийски метод.

По време на инспекцията вицепремиерът Томислав Дончев отбеляза, че с новото трасе преминаването на Балкана се съкращава с половин час, а Борисов подчерта, че въпреки пандемията от COVID-19 не спира изграждането на нито един от важните инфраструктурни обекти в страната.

„И „Хемус“ правим, другата седмица ще покажем на варненци напредъка му. От 10 юни започваме участъка от Велико Търново в двете посоки“, добави премиерът.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • 1 - 14:59, 04 юни

    слава на слънцето,още една магистрала построи.

Напиши коментар

Коментари