петък, 05 юни 2020, 11:00 ч.

Eкспертите говорят

Ще покриват ли туристическите застраховки случаи на коронавирус?

BNews.bg

Ще покриват ли туристическите застраховки случаи на коронавирус?

Застраховката на ден струва около 1,50 евроцента

Забраните за екскурзии в повечето предпочитани от българите дестинации зад граница вече отпаднаха. Интересът към пътуванията в чужбина започна да се връща. На този фон – рискът от заразяване или карантиниране, ако попаднем в хотел с коронавирус – остава.

„Не мисля, че има нужда от специална COVID застраховка, тъй като обичайната такава при пътувания покрива заболяване и лечение на коронавирус. Клиентът може да бъде спокоен.  В зависимост от дните и покритието, което изберете, застраховката на ден струва около 1,50 евроцента”, каза Кирил Бошов от Асоциацията на българските застрахователи.

Той съветва всички пътуващи да проверят общите условия на застраховката им и да избират хотели, които поддържат стандарт.

„Виждаме добра практика при Кипър, където, ако вие се разболеете, цялата ваканция и лечението ще бъде за сметка на държавата. При съседна Гърция пък виждаме карантинирани хотели”, заяви Константин Занков от Института за анализи и оценки в туризма.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари