събота, 20 юни 2020, 14:00 ч.

От тази събота

Започнаха еднодневните екскурзии до плажовете на Гърция

BNews.bg

Започнаха еднодневните екскурзии до плажовете на Гърция

От тази неделя пък са първите резервации за едноседмични ваканции в южната ни съседка

От тази събота започнаха и еднодневните екскурзии до плажовете на Гърция. Първите автобуси тръгнаха рано тази сутрин от Благоевград.

Слънце, плаж, море. Тази гледка ще се превърне в реалност за десетки. Но наред с лятното настроение, има и въведени от гръцка страна мерки.

„Свързахме се с гръцкото посолство, от тях имаме информация, че на случаен принцип ще се тестват по един човек в автобуса за коронавирус. Хората вече се отпускат, пътува им се, прекалено дълго време бяха затворени вкъщи“, казва туроператорът Таня Пенчева.

Рано сутринта мераклии за плаж чакат автобуса. Багаж за еднодневен плаж и готовност за по- сериозни проверки на границата, включително и за неплатени глоби към КАТ.

„Откакто има плажове, всека година пътуваме. Нищо не ме притеснява, и дъжд да вали, пак е приятно, те правят и други екскурзии ако вали дъжд, така че няма проблем“, споделя Елена Митрева.

Цената на екскурзията е непроменена - 23 лева. Но автобусът сега не е пълен, според указанията от здравното министерство. Пътниците са разположени по един на двойна седалка.

На границата колоната е около километър, но автобусите са малко. Придвижването става по-бързо от очакваното.

От тази неделя пък са първите резервации за едноседмични ваканции в Гърция.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари