четвъртък, 25 юни 2020, 12:30 ч.

Здравните власти обявиха

Глоба 300 лв. за депутатите без маски в пленарна зала

BNews.bg

Глоба 300 лв. за депутатите без маски в пленарна зала

За втори пореден ден народните представители работят без маски, като някои обвиниха медиите „издевателство“ и „терор“.

Здравните власти обявиха, че ще наложат глоби на депутатите, които са били без маски в пленарна зала и ще ги издирят чрез снимки и кадри от медиите. Глобата е 300 лева.

За втори пореден ден депутати работят без маски в пленарната зала. Някои дори обвиниха медиите, че са показали нарушението, с „издевателство“ и „терор“.

Неочаквано социалистът Валери Жаблянов нападна журналистите и поиска да получи институционална защита.

Той настоя Народното събрание да направи всичко възможно да се прекрати електронния терор върху депутатите, тяхното дискредитиране от телевизии и други средства за информация, подборното снимане, неуместното показване, както и нанасянето на морални и други щети.

„Тази медийна вакханалия  подрива авторитета на НС, на народните представители поотделно и на парламентарния характер на републиката“, заяви той.  

Управляващите уличиха опозицията, че не спазва правилата, които се отнасят за всички.

„Не смятаме, че снимането на депутати без маска е издевателство и че е подбор. Вчера вашата парламентарна група беше без маски
Какъв е нашият личен пример, едва ли не сме някаква номенклатура и да правим каквото си искаме…“, коментира Тома Биков от ГЕРБ.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари