петък, 26 юни 2020, 9:30 ч.

Словения и Естония въведоха карантина

И Кипър притеснени от нарастващия брой на заразени у нас! Тестват всички пътници, пристигнали от български летища

BNews.bg

И Кипър притеснени от нарастващия брой на заразени у нас! Тестват всички пътници, пристигнали от български летища

Кипър стана поредната чужда държава, която се обезпокои от нарастващия брой заразени у нас в последно време. Миналата седмица Словения и Естония въведоха карантина за пристигащи от нашата страна.

Досега властите в Никозия класираха България сред страните от т.нар. категория А, които бяха смятани за по-безопасни от гледна точка на разпространението на COVID-19. На 25 юни обаче здравното министерство е преместило България в категория Б, съобщиха кипърски медии.

Това означава, че всички пътници, пристигащи от български летища, ще бъдат тествани задължително на място. Освен това трябва да разполагат и със сертификат на английски за изследване за коронавируса, направен от сертифицирана лаборатория 72 часа преди полета.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари