понеделник, 29 юни 2020, 19:00 ч.

Ще стои на топло

5 години затвор за бившия френски премиер Франсоа Фийон

BNews.bg

5 години затвор за бившия френски премиер Франсоа Фийон

Освен това той ще плати глоба от 375 000 евро и получава забрана за заемане на изборна длъжност за срок от 10 години.

Бившият френски премиер Франсоа Фийон беше осъден този понеделник на 5 години затвор, две от които ефективно, по дело за фиктивно наемане на работа на неговата съпруга, което провали кандидатпрезидентската му кампания през 2017 г., предаде „Франс прес“.

Наказателният съд в Париж, който не издаде заповед за задържането на Фийон, освен това му наложи глоба от 375 000 евро и забрана за заемане на изборна длъжност за срок от 10 години.

Неговата съпруга Пенелоп Фийон бе осъдена на три години затвор условно, глоба от 375 000 евро и забрана за заемане на изборна длъжност за срок от 2 години.

Съпрузите и подсъдимият по същото дело Марк Жуло, бивш заместник на Франсоа Фийон в департамент Сарт, бяха осъдени също да възстановят над 1 милион евро на Националното събрание.

Франсоа и Пенелоп Фийон казаха, че ще обжалват присъдата.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари