четвъртък, 02 юли 2020, 11:30 ч.

Плачевно положение

208 седмокласници с 0 точки на изпита по БЕЛ

BNews.bg

208 седмокласници с 0 точки на изпита по БЕЛ

Тази година резултатите от изпита по математика са по-добри от български език

По-ниски резултати на външното оценяване по български език и литература след VII клас за разлика от миналата година. По математика пък оценките са по-високи.

Само 8 седмокласници в цялата страна имат отличен резултат от 100 точки на изпита по БЕЛ. Средният резултат е 51,06 точки тази година, при 53,06 за 2019 г.

208 ученици имат 0 точки на изпита по български език.

Макар резултатът от изпита по математика да е по висок в сравнение с миналата година, то все още този предмет се оказва препъни камък за много от седмокласниците. Средният резултат по математика тази година е 36,33, при 33, 62 за миналата година.

Макар резултатите по математика да са по-високи в сравнение с миналата година, отклонението от 2-3 точки не е статистическо измеримо и има още какво да се желае, заяви шефът на дирекция „Съдържание на предучилищното и училищното образование" в МОН Евгения Костадинова в „Тази сутрин“.

Прави впечатление, че учениците са били мотивирани са да работят по задачи от нов тип с житейска ситуация, където показват завиден резултат при изчисляване на вероятностите, но пък имат затруднения да превръщат обикновени дроби в десетични, разкри Костадинова.

При изпита по БЕЛ се забелязва, че седмокласниците имат проблем да извличат информация от текст, обясни Костадинова.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари