петък, 03 юли 2020, 11:00 ч.

Огнено бедствие

Големи пожари бушуват в бразилската част на Амазония

BNews.bg

Големи пожари бушуват в бразилската част на Амазония

Сателитните снимки показват над 2 200 огнища.

В Амазония бушуват най-големите пожари за последните 13 години. Сателитните снимки показват над 2 200 огнища. Това е с 20 на сто повече от миналата година. 

Критици обвиняват  бразилския президент Болсонаро, че насърчава обезлесяването. Той беше критикуван и за миналогодишните пожари в Амазония. Упрекват го, че приема унищожението на горите, за да се отворят нови площи за селско стопанство, мини и животновъдство.

"Обезлесяването през 2020 г. ще бъде по-голямо, отколкото беше през 2019 г. Има и допълнително притеснение от обезлесяването, което е свързано с опасността от безконтролно изгаряне за прочистване на земя, както през 2019 г. Същото се случва през 2020 г. Прочистването представлява сериозен проблем и за здравето. Ако то се съчетае с COVID-19 може да има катастрофални последици за местното население", смята Карлос Соуса.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари