понеделник, 06 юли 2020, 10:30 ч.

В жегата на сухо

Хората в Салманово имат вода само два часа дневно

BNews.bg

Хората в Салманово имат вода само два часа дневно

Селото има проблемите с водоснабдяването са от 20 години

От години шуменското село Салманово е на воден режим. Жителите се оплакват, че отскоро вода има едва по два часа на ден. Тя обаче се оказва крайно недостатъчна за битовите нужди. Местните се оплакват, че освен неудобствата, които им създава липсата на вода, качеството ѝ съсипва домакинските уреди.

Вода в населеното място има само сутринта от 6 до 8:30 часа. „Справяме се много трудно. Налага ни се още от рано да пълним туби, за да си осигурим нормални хигиенни условия. Ситуацията е тежка”, разказа местен жител. 

Според кмета на Салманово Йордан Киров проблемите с водоснабдяването започват още преди 20 години. „Селото се разширява, а водоизточниците са направени за по-малък обем. Битовите нужди също нарастват. Хората са прави и това е абсолютно недопустимо за тези времена”, добави още той.

Киров уточни, че се работи за решаването на проблема. „Имаме изготвени два идейни проекта. Имам уверения, че единият ще бъде одобрен, но във времето”, добави кметът.

От ВиК – Шумен са предприели действия за възстановяване на водоизточници, предвидени за захранване на селото.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари