понеделник, 06 юли 2020, 16:00 ч.

Седемте рилски езера

МОСВ започна проверка на багерите на Рила

BNews.bg

МОСВ започна проверка на багерите на Рила

Проверката е по разпореждане на Върховната административна прокуратура.

Министерството на околната среда и водите започна проверка, свързана с разполагането на строителна техника в района на Седемте рилски езера.

Тя е по разпореждане на Върховната административна прокуратура.

Екип експерти от министерството влезе в офисите на Национален парк „Рила“, след което ще посети и района на Седемте рилски езера.

Твърди се, че строителните дейности, осъществявани в района на езерото „Бъбрека“, са незаконосъобразни.

По този повод Окръжна прокуратура – Кюстендил вече е възложила проверка на Областна дирекция на МВР, за което Върховна административна прокуратура е информирана.

Проверката следва да установи по документи и на място кое юридическо лице изпълнява дейностите по проекта, както и кой е разпоредил там да се осъществява строителна работа с багери.

Ще се провери и дали фирмата, извършваща дейностите, имала ли е изготвен, съгласуван и одобрен проект за строително-ремонтните дейности в парк „Рила“, съобщиха от ВАП.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари