сряда, 08 юли 2020, 10:00 ч.

Пациенти се пренасочват към други лечебни заведения

Инфекциозна болница в Пловдив се задъхва

BNews.bg

Инфекциозна болница в Пловдив се задъхва

В инфекциозната болница в Пловдив предупреждават за недостиг на медицински персонал - най-вече на медицински сестри. Пациентите се пренасочват към други лечебни заведения. В болницата се приемат само пациенти със средно-тежко и тежко състояние.

В болницата са настанени 55 болни с доказана инфекция и още 10, за които се очакват резултатите този следобед, но са съмнителни и очакваме резултата им до обяд. Броят на болните надвишава заявения като възможност да се приемат пациенти. Един етаж от болницата е отделен само за пациенти с нужда от лечение с дихателна реанимация.

"Имаме нужда от активно участие на останалите болнични заведения в града в лечението на COVID-19", заяви началникът на "Инфекциозна болница" проф. Мариана Стойчева.

Либерализацията на мерките доведе до бързо нарастване на заболеваемостта и на нарастване на броя на хоспитализираните. Според проф. Стойчева резултатът от баловете е доста обезпокояващ. Тя призова гражданите да не се събират на подобни събития, включващи много хора.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари