сряда, 08 юли 2020, 11:00 ч.

Здравната ни система е под всякаква критика

Бивш зам.-министър на външните работи с коронаворус разказа за ужаса, който в преживял в родните лечебни заведения

BNews.bg

Бивш зам.-министър на външните работи с коронаворус разказа за ужаса, който в преживял в родните лечебни заведения

Размятане между болници и отделения в столицата, липса на комуникация и бавна реакция от страна на институциите при пациент с COVID-19. За всичко това се разбира от разказа на дипломата Милен Кермедчиев - бивш зам.-министър на външните работи пред bTV.

"Отидох в "Пирогов", за да си направя PCR тест. От там ми отказаха и ме препратиха към ВМА. На регистратура ме препратиха към инфекциоцното отделение на болницата, откъдето ми заявиха, че без направление от Спешното отделение, не могат да ме приемат. Отидох там. Казаха ми, че пациенти със съмнения за COVID-19 трябва директно да се отправят към Инфекциозно отделение. Върнах се, но ми заявиха същото - без направление не могат да ме приемат. Отидох отново в Спешното отделение, където след няколко молби в крайна сметка се сдобих с направление. Прегледаха ме и ми казаха да се прибера. Направих си тест и в частна лаборатория, защото видях, че нещата не вървят на добре. Тестът беше положителен. 28 часа по-късно от болницата никой не ми се беше обадил. Ако не си бях направил тест, щях да предполагам, че съм просто настинал и да се разхождам спокойно", разказа Кермедчиев.

Остава въпросът - защо се е забавила реакцията от болницата, след като тестът е бил положителен?

Бившият зам.-министър на външните работи сам е потърсил контакт с лечебното заведение. Свързал се е с лекар едва на петото позвъняване.

"Тестовете в частните лаборатории не струват лев-два. Човек може да няма финансовата възможност да си направи такъв. Ако не получи обаждане от болницата, ще се успокои и ще сее зараза. Трябва да има по-бърза реакция от институциите"

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • Наско - 10:31, 10 юли

  Що ревеш бе? Нали и ти беше се записал в кочината ГЕРБ? Нали те те направиха шеф на пощите и изволни всички можещи и знаещи по поръчка на шайката,за да сложиш кретени Калинки ама верни наГЕРБ! Сега какво се оплакваш? Хайде венцелавяй падишаха!

 • GG - 15:32, 08 юли

  Стига рева. Чай и вода си имаш вкъщи. Hикой не предлага такива неща на интервю за работа. Аз пък кандидатствах за работа в София на близо 30 места и отникъде не получих отговор. Как ти се струва това?

 • Без водната повърхност - 14:07, 08 юли

  Отивам да търся работа в България, София в холандска фирма. Искането бе да реша няколко задачи, което бях вече изпълнил и затова ме извикаха. Резултатът от моите усилия беше, че даже една чаша вода или пък безалкохолно или чай не получих. Ей това имам предвид е днес Холандия. Не това, което някой си е драснал в Брюксел.

 • GG - 12:37, 08 юли

  Кралицата на Холандия. Държава два пъти по-малка от България. Брутен вътрешен продукт – над 1 трилион долара. (1 000 000 000 000). Колкото на цялата Руска федерация, но без да има петрол, газ, злато, диаманти. Просто там хората работят, творят, мислят, създават. Те не са „освобождавани“ от Русия и там руски ботуш не е стъпвал. Впрочем, почти целият ни разсад на арпаджик и картофи идва от Холандия, както и голяма част от салатите и цветята. Това им е между другото. Покрай бялата и черна техника… Там не е възможно съветска мутра като Борисов да се докопа до властта. Там хората мислят нормално. Кралицата на Холандия Максима Сорегиета Серути (aржентинка) как не са се сетили да я турят в джип на НСО, не знам?! Да вземем да им пратим Бойко Борисов, да ги научи на държавност, на стил… Па да им прокара и на тях един руски газопровод с 3 милиарда лева, ама за към Англия примерно, щото и на нас не ни трябва още един руски газопровод (строен с наши пари), па да им подсигури и монопол на Лукойл, па да вдигне и там на брега още един сарай за Доган, и него да го пази НСО…

 • Дидо - 12:14, 08 юли

  Кажи го на Бойко Борисов, о на него му е все едно. Той знае само да се тупа в гърдите, този хвалипръцко.

Напиши коментар

Коментари