сряда, 08 юли 2020, 15:30 ч.

Гневен

Борисов: Със затваряне ли трябва да ви плаша

BNews.bg

Борисов: Със затваряне ли трябва да ви плаша

Ние считаме, че като развита демокрация хората могат, когато са добре информирани с помощта на медиите, да спазват мерките. Нямало неинформиран човек, смята премиерът. На него много му били интересни колегите в дясно, когато казвали, че трябва да затваряме и отново да приведем градовете в карантина.

"Всеки от нас е информиран, че трите "Д" са единственото, което предпазват от заболяването", изтъкна Борисов и посочи, че като демократи са дали избор на хората.

По думите му няма конспирация за COVID-19 

Ако има заповед и диктат ще изпълнява, а без заповед няма да изпълняваме, недоумява Борисов, според когото дали да отидеш на мач, бар, ресторант, театър или кино е избор на всеки един човек.

Като спреш на автомагистралата да си заредиш автомобила какво ти пречи да си сложиш маската? Трябва ли да затворим пътищата и после да псуват хората, ядоса се Борисов. Когато трябва всеки един от нас да полага необходимите мерки, демокрацията ни е в повече. Не знам дали сме задължили някого да ходи на бар, мач или каквито и да било мероприятия, подчерта премиерът.

Той се ядоса и на твърденията на "специалистите", които казвали, че маските са, за да им запушим устата, сега да затваряме.Заповедта се пише за минути, актуализираните планове за приходите вървят с добри темпове и в същото време кризата ще настане догодина, предупреди Бойко Борисов.

Това заяви здравният министър Кирил Ананиев 

"Световната икономика по никакъв начин не се възстановява. Нищо не подсказва, че сме преодолели нито в стопански, нито в икономически план кризата от коронавируса", посочи премиерът.

Вместо да търсим максимална консолидация от държавата, той недоумява защо от опозицията критикуват и считат, че щели да се справят по-добре. Всяка нация трябва да бъде мобилизирана, защото тежките времена предстоят, каза Борисов.

Само преди месец си говорихме за сектори, които фалират, а мярката 60/40 работи на пълни обороти, дават се възмездни пари, които не извират отникъде. Правим всичко много внимателно, увери Бойко Борисов.

 

Схемата в сегашния ѝ вид ще действа до утре - 30 юни

Другите държави също имат своите проблеми и ще искат да ги решат за себе си, а след това да помогнат на другите. Мелбърн до вчера бил даван за пример, като един от най-добрите градове за живеене, а вече е затворен за месец и половина. Представете си днес да издадем заповед за месец и половина всички да се приберат вкъщи, отбеляза премиерът.

Не можем ли да се пазим, за да не спрем всичко.Със заповед ли трябва да се плашим, запита Борисов.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • 1 - 17:26, 08 юли

    Не ни плаши,а ни зарадвай с оставка,др.борисов.

Напиши коментар

Коментари