четвъртък, 09 юли 2020, 14:00 ч.

Взеха ключови решения

Парламентът даде зелена светлина на държавните бензиностанции

BNews.bg

Парламентът даде зелена светлина на държавните бензиностанции

Народното събрание реши да се създаде Държавно предприятие „Държавна петролна компания“. Това се случи след като депутатите приеха на второ четене промените в Закона за държавните резерви и военновременните запаси.  

Предприятието ще е държавно и съгласно приетите текстове ще е юридическо лице със седалище София,  не е търговско дружество и не формира и не разпределя печалаба.

Структурата, устройството и дейността на предприятието, правомощията и задълженията на органите за управление, се определят с правилник, приет от Министерски съвет. 

Условията, редът и сроковете за осъществяване на взаимодействие между агенцията и предприятието се уреждат със споразумение. 

Основен предмет на дейност на предприятието е създаване, съхраняване, опазване, обновяване и продажба на държавни резерви и военновременните запаси от нефт и нефтопродукти по този закон. Основният предмет на дейност ще включва още създаване, съхраняване, обновяване и продажба на запаси от нефт и нефтопродукти от Закона за зазапасите и нефтопродуктите, както и управление, поддръжка, експлоатация и изграждане на петролни бази за съхраняване на резерви и запази от нефкт и нефтопродукти. 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • бае ви тодор от пъклото - 16:57, 09 юли

    cоциализъма - баща на мизерията!

Напиши коментар

Коментари