четвъртък, 09 юли 2020, 18:00 ч.

Без изменения

ОКОНЧАТЕЛНО! Европарламентът прие пакет „Мобилност“

BNews.bg

ОКОНЧАТЕЛНО! Европарламентът прие пакет „Мобилност“

Европейският парламент прие окончателно на второ четене без изменения пакет „Мобилност“.

Отхвърлени бяха всички внесени предложения за изменения. С новите правила водачите ще трябва да се връщат у дома на всеки три или четири седмици. 

Законопроектът за новите правила в международните пътни превози бе гласуван късно снощи, а резултатите станаха ясни тази сутрин. Приетите правила ще влязат в сила след публикуването им в Официалния вестник на ЕС през следващите седмици.

Правилата за командироването ще се прилагат 18 месеца след влизането в сила на правния акт.  Новите регламенти относно времето за почивка, което включва прибирането на водача, ще се прилагат 20 дни след публикуването на акта. Правилата относно връщането на камионите и други промени в правилата за достъпа до пазара ще се прилагат 18 месеца след влизането в сила на акта относно достъпа до пазара.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари