петък, 10 юли 2020, 13:30 ч.

Трета нощ на размирици

Протестите в Белград продължават

BNews.bg

Протестите в Белград продължават

„Сядайте! Не упражнявайте натиск!“

Трета нощ на протести в Белград. Този път те преминаха мирно, след като предишните две вечери бяха белязани с насилие и сблъсъци с полицията.

Демонстрациите започнаха със седяща акция пред сградата на парламента.

Тя премина под надслов „Сядайте! Не упражнявайте натиск!“.  По този начин участниците искаха да покажат мирните си намерения и отказа от използване на сила. Протестите бяха провокирани първоначално от намерението на президента Александър Вучич да върне полицейският час в Белград.

Според критици на властта решението на правителството да разхлаби мерките през май и да позволи провеждането на парламентарни избори на 21 юни са допринесли за скока на заразените в страната.

Управляващите на свой ред хвърлиха вината върху липсата на хигиена и дисциплина сред обществото, особено в нощните клубове.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • по-вaжнo - 14:54, 10 юли

    Доц. Момчил Дойчев: “Демократична алтернатива на властта на руското задкулисие ли е президентът Радев? Всички досегашни негови действия и бездействия сочат, че това е Абсолютно невъзможно! Радев е натовски офицер, посочен за президент от Решетников, поради пълната си политическа непригодност. По-скоро Кремъл ни готви три открито авторитарно-олигархични алтернативи, ако Борисов, според тях, се “изхаби” – начело с Радев, начело с Пеевски, начело с Гешев. Битката се изостри рязко, защото се разбра, че влизаме в чакалнята за еврозоната. Как трябва да действа Демократичната общност? Първо да се превърне наистина в общност. Второ да издигне харизматичен лидер с ясни идеи и стратегически виждания. Трето да поиска наистина и на сериозно властта. Защото, навлизаме в заключителния етап на общата криза на посткомунизма – или ще излезем от него, или ще се срутим в евразийската бездна, откъдето изход няма. Или, или. Трето не е дадено!”

Напиши коментар

Коментари