събота, 11 юли 2020, 17:00 ч.

След последните мерки

Развлекателният бранш у нас иска бърза и адекватна подкрепа от държавата

BNews.bg

Развлекателният бранш у нас иска бърза и адекватна подкрепа от държавата

Към момента от асоциация проучват международните практики и изготвят стандарт за работа на нощните заведения, който да предложат на правителството.

Нощният развлекателен бранш се нуждае от бърза и адекватна подкрепа. Това заявяват в своя позиция до медиите от Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България.

Те поясняват, че са провели среща със здравния министър Кирил Ананиев и са му поставили исканията си, като очакват диалогът им да продължи и през следващата седмица.

Към момента от асоциация проучват международните практики и изготвят стандарт за работа на нощните заведения, който да предложат на правителството.

Всеки бизнес търпи загуби в следствие на кризата, но не считаме, че е редно нощните заведения да понесат толкова сериозна тежест. За тях не работи нито мярката 60/40, нито има намалена ставка на ДДС, нито някой е получил грант до момента. За тях са само сметките, вноските по кредитите и наемите, заявяват от асоциацията на заведенията у нас.

По думите им с оглед на събитията от последните дни, у тях оставало убеждението, че не развлекателният сектор е най-рисков.

В позицията си те питат колко са заразените в нощните заведения и колко от тях са в болница или починали.

От БАЗ питат още колко заразени сезонни работници са се върнали от гурбет в претъпканите самолети от Европа и каква част от клъстерите са пламнали от тях.

Асоциацията на заведенията у нас молят да не ги поставят всички в бранша под общ знаменател.

Масовата практика в нощните заведения, докато работеха, беше да се спазват правилата и противоепидемичните мерки,допълват те.

От бранша предпочитали да работят, а не да протестират.

Припомняме, че на 9 юли здравният министър съобщи, че затварят дискотеките и забраняват баловете и сватбите с над 30 души. Причината бе растящият брой на заразените с COVID-19 у нас. 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • hh - 22:07, 12 юли

    ха ха, има стар свят и нов свят - кои ще се впише и кой няма - имат парите... стария свят е до короната - банди либерастии и бръснари като герб...

Напиши коментар

Коментари