неделя, 12 юли 2020, 17:26 ч.

Бареков се оказ прав

Европейски шамар за България - одобриха пакета ”Мобилност” без родните поправки

BNews.bg

Европейски шамар за България - одобриха пакета ”Мобилност” без родните поправки

Европа зашлеви шамар на България. Всички предложени от наша страна поправки в спорния пакет “Мобилност” бяха отхвърлени от депутатите в ЕП. Решението може да бъде обжалвано в Люксембуг, където се намира Съдът на ЕС.

Припомняме, че бившият евродепутат Николай Бареков говореше  за това от самото начало, да се търси компромис, а не гол пиар, но са били подведени от лъжите на Джамбазки и Новаков за лична употреба по баджак медиите

Пакетът “Макрон” се превърна в трън в очите за родните превозвачи, тъй като е в тях ущърб - предвижда значително ще ощети родните превозвачи. Новите правила са свързани със заплащането при командироването на шофьорите и условията им за почивка, както и с каботажните превози.

 

Предвижда се шофьорите на камиони да организират разписанията си по начин, който да им позволи да се прибират по домовете си на всеки три или четири седмици. Това бе определено като огромна загуба за превозвачите. Освен всичко, редовната седмична почивка не може да бъде ползвана в кабината на камиона, както беше досега, което ще увеличи разходите, защото настаняването в хотел или мотел трябва да се поеме от компанията.

 

Сагата с пакета “Мобилност” продължи цели три години. Неин инициатор бе Франция, затова и промените са познати под името “Макрон”. България обаче още от самото начало се обяви против. Въпреки това обаче 3 години по-късно пакетът бе приет снощи в първоначалния си вид. Предложените поправки от страна на България бяха отхвърлени. Сега предстои обнародването им в Официалния вестник на ЕС, като за част от новите правила има гратисен период до влизането им в сила, в който превозвачите да се подготвят.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • 1 - 10:40, 13 юли

    до е ,защо ми се струва,че за друга страна,чешкия журналист,беше написал,че е кенеф

  • e - 22:12, 12 юли

    е това е стария свят в новия свят франция е един голям кенеф

  • б - 22:10, 12 юли

    е то франция на времето направи дпс и после ни приеха в ЕС с мандата на дпс

Напиши коментар

Коментари