понеделник, 13 юли 2020, 15:30 ч.

Продължава извършването на следствени дейности

Над 180 тона са опасните отпадъци, заровени край Червен бряг

BNews.bg

Над 180 тона са опасните отпадъци, заровени край Червен бряг

Това се случва в имот в местността „Лъката”

Над 180 тона е очакваното тегло на опасните отпадъци, които бяха открити край Червен бряг. Това съобщиха от прокуратурата.

От там допълниха, че продължават да се извършват следствени действия във връзка с разследването, образувано за участие в организиран престъпна група, обвиняеми по което са бизнесмените Пламен и Атанас Бобокови, бившият заместник министър на екологията Красимир Живков и други длъжностни лица.

СЛЕД РЕПОРТАЖ НА NOVA: Прокуратурата се заема с незаконните боклуци край Червен бряг

Направен е оглед на мястото – имот в местността „Лъката” , където бе открито нерегламентирано съхранение на отпадъци, за които в хода на разследването  е установено, че са опасни. Същите  са били  предадени за съхранение от дружество от група „Монбат“ на търговско дружество, което не притежава нужните инсталации и са били заровени на това място “ . Количеството, което е открито, надхвърля това, което беше обявено до момента.

В хода на действията по разследването са намерени и иззети придружаващи загробения товар документи с надпис Монбат-Сърбия. Междувременно  е установено, че  част от този опасен отпадък е бил заровен и в стопанство  в с.Рупци , общ.Червен бряг , като количеството, установено там, е около 100 тона.

Предстои извършване на допълнителни огледи на площадки, на които незаконосъобразно са съхранявани опасни  отпадъци, имащи отношение към воденото досъдебно производство в с.Рупци, общ.Червен бряг, Плевен и Кремиковци.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари