понеделник, 13 юли 2020, 16:30 ч.

Премахват се наноси и отпадъци

Завършва почистването на река Тунджа в Ямбол

BNews.bg

Завършва почистването на река Тунджа в Ямбол

Целта е да се постигане на по-висока проводимост на речните води

До няколко дни ще бъде завършено почистването на коритото на река Тунджа в Ямбол от наноси, битови отпадъци и саморасла растителност, съобщиха от общинския пресцентър. Целта е, след обработване на площите наоколо, да се постигане на по-висока проводимост на речните води.

Почистването на реката започна през зимата по инициатива на ученици и млади хора от Ямбол. Идеята незабавно бе подкрепена от общинската администрация, от обществени организации и фирми.

В бетонираното корито на Тунджа, което преминава през централната част на града, ще бъдат изградени два речни кея, които ще спомогнат за развитието на водните спортове и развлечения. Общината обяви допитване до гражданите за местата, където те да бъдат разположени.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари