понеделник, 13 юли 2020, 17:00 ч.

Изборът е на конкурсен принцип

Избират директори на 35 столични училища

BNews.bg

Избират директори на 35 столични училища

Наесен с нов директор ще бъдат 35-то, 20-то, 43-то, 138-мо, 31-во

35 столични уличилища ще бъдат с нови директори от 15 септември. Това каза началникът на Регионалното управление на образованието в София-град Ваня Кастрева.

„Всички, които имат пет години учителски стаж и са магистри могат да се опитат на конкурсите за директор на училище“, коментира тя.

Попитана дали може да бъде премахнато изискването за учителски стаж, за да може повече млади хора да участват в конкурсите, Кастрева отговори, че това е заложено в Наредба 15, както и изискването бъдещите директори да са с придобита образователно-квалификационна степен „магистър“, а не „бакалавър“, както беше възможно преди.

„Конкурсите са обявени в две заповеди. В първата заповед бяха 14, които временно са изпълнявали длъжността директор. А във втората - това са колеги, които в последно време са придобили право на пенсиониране“, обясни тя.

На въпрос дали има директори, които продължават да работят и след навършване на пенсионна възраст, Кастрева призна, че има такива случаи, но те са малко. „Малки изключения. Не повече от 2 години, тъй като миналата година нямаше конкурси“, поясни Кастрева и уточни, че подаването на документи по първите конкурси е приключило и сега комисията работи по тях.

„Все още текат сроковете по втората заповед, която беше публикувана на 22 юни. По нея тече подаването на документи“, подчерта началникът на РУО-София. Наесен с нов директор ще бъдат 35-то, 20-то, 43-то, 138-мо, 31-во, ПГ по архитектура и геодезия „Христо Ботев“ и други. 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари