понеделник, 13 юли 2020, 18:30 ч.

Засилен контрол!

В област Плевен започват денонощни проверки за спазване мерките

BNews.bg

В област Плевен започват денонощни проверки за спазване мерките

Има само двама заразени в болница, няма тежки случаи

В област Плевен започват денонощни проверки и засилен контрол за изпълнение на противоепидемичните мерки в заведенията и дискотеките, транспорта, търговията и предприятията. Това съобщи за БТА областният управител Мирослав Петров.

Той уточни, че решението е взето на днешно разширено заседание на Областния щаб за борба с коронавируса. Петров добави, че проверките ще бъдат съвместни с представители на всички институции. В дискотеките ще влизат от РЗИ и полицията и ще съставят актове за нарушения. Общинските инспекторати ще следят градския транспорт и търговията за носенето на маски и ползването на дезинфектанти. Областната инспекция по труда е набелязала проверки в заводите и фирмите.

Наблюдението на Фериботния комплекс при Никопол-Турну Мъгуреле ще продължи от екип на РЗИ - Плевен. Предвижда се дофинансиране на лабораторията при Медицински университет - Плевен за осигуряване на тестове за коронавирус. В Плевен работят и две частни лаборатории, които извършват платени РСR-тестове, добави Петров. По думите му епидемичната обстановка в област Плевен, свързана с коронавируса, в момента е спокойна. Има само двама заразени в болница, няма тежки случаи, около 500 са поставени под домашна карантина, каза Мирослав Петров.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари