вторник, 14 юли 2020, 11:00 ч.

Масова истерия

Опашки пред лабораториите за тестове за COVD- 19

BNews.bg

Опашки пред лабораториите за тестове за COVD- 19

Опашки от чакащи да се тестват за COVD- 19 се извиха пред столични лабораториите още преди да отворят, съобщи бтв. По-голямата част от хората са се наредили, защото плануват пътуване до Гърция, където може да се влиза само с отрицателен PCR тест 72 часа преди пътуването. Други са там за профилактика.

От 6 часа - час и нещо преди лабораторията да старира работа, е имало чакащи, обясни Ивелина Македонска. Тя и дъщеря ѝ си правят семеен пултест, за да могат да преминат в Гърция. Ивелина обясни, че ако се прави индивидуален тест са необходими над стотина лв. на член от семейството, а когато е пултест разходът се намалява малко и за семейство тестването излиза 140-150 лв.

Проблем са предстоящото пътуване се оказва времето, за което тестовете стават готови. „Лабораториите казват, че издават резултатите най-рано 72 часа след вземането на теста, но на границата го искат най-много до 72 часа преди пътуването. Лабораториите казват, че нямат капацитет да ги правят по-бързо.”, обясни жената.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари