вторник, 14 юли 2020, 13:06 ч.

Ексклузивно

СРС-та издадоха Черепа, че плаща протестите, както търкането на талончета и лотарията

BNews.bg

СРС-та издадоха Черепа, че плаща протестите, както търкането на талончета и лотарията

Абе и конституцията плаче за промяна, казва мъжът, който според разпространените от прокуратурата записи е Огнян Стефанов в телефонен разговор с Васил Божков. Божков отговаря: "Абе, няма да събереме сто и осемдесе депутата. Но аз мисля, че Гешев не ни е проблем, ако спечелим властта, щото мое да му орежем правомощията без да променяме Конституцията."

Явно Васил Божков е разсъждавал по конституцията или е бил съветван от юристи как може да бъде ограничен Иван Гешев. В главата за съдебната власт в основния закон пише, че главният прокурор осъществява надзор за законност и методическо ръководство върху дейността на всички прокурори. В чл.127 е описано как точно прокуратурата следи за спазване на законността. 


А промени в конституцията, освен най-важните, които са в правомощията на Велико народно събрание, се правят с мнозинство от три четвърти от депутатите на три гласувания в различни дни. Затова Васил Божков говори за 180 депутати.

След това Божков юридически коректно отбелязва, че "точно кви правомощия има, са описани в Закона за съдебната система. Там мое го променим без Конституция. Като го напра'име фигурант като президента, точно кво ше ни вреди Гешев..." Правомощията на главния прокурор детайлно са описани в закона за съдебната власт, който може да бъде променен с обикновено мнозинство в Народното събрание.

Но по думите на Божков, приоритет е "първо да бутна Влади и т’ва. Един по едни. Виж, че аз не, не обръщам внимание на никой друг. Удрям само по Влади и по Бойко."

СподелиПриятел

Вижте какво написа бившият евродепутат Николай Бареков по темата в личният си профил в социалната мрежа Фейсбук: 

* публикуваме без редакторска намеса 

Бай Васил гледа на протеста като на същите идиоти, дето му търкаха талончетата! Тогава ги управляваше по тв с тъпите си лотарии, сега по мрежите, ама бавно сменяли посоката, “щот, нали, били тълпа и не мое да се затичат”

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • ? - 00:30, 15 юли

  Тъй като съм в чужбина в момента и следя събитията в България по телевизията, имам въпрос: от коя страна на барикадата на протестите и митингите са господата Сидеров, Цветанов, Бареков и Байрактаров?

 • Бeнoвcкa пипa - 22:00, 14 юли

  10 въпросa към премиера на България: 1. 3ащо продължаваш да работиш по осъщестяването на унищожителния за България руски стратегически проект АЕЦ Белене, който до момента ни струва повече от 3-4 милиарда? 2. Защо продължаваш да загробваш милиарди от бюджета на най-бедната държава в ЕС за строежа на руски стратегически потоци, които бетонират руския газов монопол у нас ? 3. Защо приоритетния за диверсификацията гръцки интерконектор се строи повече от 10 години и сигурно пак няма да бъде готов през октомври 2020, за разлика от бързо напредващото строителство на руския турски поток? Докога диверсификацията , за която говориш, че си осъществил, продължава да е само в бъдеще време? 4. Защо позволи изграждането на руската шпионска база до Камчия, с невинното име “Санаторно- Оздравителен Комплекс” за руски деца и руски военни ветерани, и с присъствието си на откриването узакони статута й. 5. Ще се съгласиш ли под натиск от Лавров (Путин) от страх и слугинско раболепие да превърнеш тази гранична територия на България, НАТО и ЕС, на която е построен руския шпионски комплекс, да получи статут на руска държавна собственост? 6. Кога ще изгониш от България ония половин милион руснаци (опасна пета колона за осъществяване на руската окупационна стратегия) които безотговорно допусна да се заселят по Черноморието ни? Кога най-после партията ти ще гласува спешно законодателство за чужденците в защита на националната ни сигурност? 7. Защо даде без коонкурс 350 милиона на руски кораби да строят и дълбаят, както си искат, пристанището във Варна (уж собственост на Доган)? 8. Кога, Борисов, най-после ще дадеш публичност на статута на територията на “Лукойл”, където българи нямат нито служебен, нито граждански достъп, въпреки че става въпрос за българска територия, както и на информацията в НАП (поне 10 години назад) за платения данък печалба на “губещатата” рафинерия- монополист, където приятелят ти Василиевич-Златев дълги години беше директор ? 9. Кога ще събориш незаконния по документи и по Конституция строеж в “Росенец”, уж собственост на Доган, за да имат българските граждани отново свободен достъп до плажа и парка, както е било от столетия? 10 Защо пусна многократно през българското (натовско) въздушно пространство руските самолети, натоварени с ракети Панцир-1 за въобъжаване на “братска” антинатовска Сърбия, след като дори Орбан им отказа?

 • Без водната повърхност - 19:30, 14 юли

  Здравейте отново, гусине сърдито момче, че хората не го бутнаха на топла чорба в ЕП отново. Ами, няма как да се случи, все пак не сте член на партията герой, а уж се смятате за различни...

 • Сузи - 17:16, 14 юли

  Бареков все още се надява, завалията, белким остане малко време на Бойко да го пробута в някое бенбенистанско посолство...

Напиши коментар

Коментари