четвъртък, 16 юли 2020, 10:00 ч.

От последните минути

ГЕРБ и патриоти ще довършат мандата

BNews.bg

ГЕРБ и патриоти ще довършат мандата

Снимка: Дарик

Приключи коалиционен съвет на управляващата коалиция, на който обсъдихме актуалната ситуация и обстановка в държавата и в София. Обединихме се около около няколко решения. Първото от тях е, че коалицията запазва своята стабилност и в този състав ще продължи управлението на държавата до завършването на мандата - пролетта следващата година. 

Това каза Валери Симеонов след днешния Коалиционен съвет и допълни:

"Най-сериозният въпрос, който трябва да решим, предстои в началото на следващата седмица - обсъждането и отхвърлянето на искането за вот на недоверие, внесен от БСП", допълни той.

"По въпроса за всякакви кадрови промени в кабинета, взехме единодушно решение да се занимаваме с евентуални промени в състава, след преодоляването на вота на недоверие в Народното събрание".

Премиерът Борисов заяви:

"България е правова държава и се движими по правила! Депозирани са при мене оставките на трима министри. Сега и те бяха горе и ги изслушахме много внимателно. Действително имат голяма подкрепа и всеки един от тях е свършил значими за държавата неща.... и всичко това, с много добре подбрана тактика в обществото, се привързват към Делян Пеевски и ДПС. С, разбира се, много любезното съдействие на хора от т. н. "градска граница", които - от вчерашните есемеси и разговори, които прочетохме - се управляват през facebook".

Борисов разкритикува Христо Иванов, че не е изискал документите на Лукойл, докато е бил министър и вицепремиер и го попита:

"Защо не внесе този въпрос на оперативно заседание на МС. Защо не поиска от колегата си - икономически или финансов министър, да ти ги даде... Тази евтина политика, която се прави в момента.... и затова се съгласих с колегите да мобилизираме партиите в коалицията за преодоляване на вота. Най-гротескното е, че на партия като БСП може да иска вот на недоверие. Като им  видях и мотивите, те са просто изсмукани от пръстите! Да говориш за водната криза в Перник, при положение че направихме само за месеци отделните водопроводи, довеждащи, плюс цялата канализационна и водоснабдителна система на града в момента се работи, язовирът се напълни... От 70 години непипано тях, несвършена!  Те затова ни искат вот!!! 

"Предстоят обаче много тежки месеци", подчерта Борисов и изтъкна нарастващия брой на починалите от коронавируса, докато у нас все още някои хора отричат, че има пандемия:

"Идват много тежки времена и това е единственото, което обясних на колегите, че сега едни хора са недоволни от едно, други - от друго, но като гледам лицата на протеста, познавам ги всичките. Не си представям и държавата се управлява от такива хора. Тя ще катастрофира мигновено, убеден съм! Защото те са управлявали, ние сме ги видели какво могат. 

Ноември, декември, януари и февруари ще бъде и тежка икономическа и социална криза и не е по силите на една партия или една коалиция да преведе държавата през това бурно море. Трябва консолидация на цялата нация.  Разделени ние в тази криза - повярвайте, ще падат правителства! Служебно правителство е абсурд! Тогава ще се подмени протестът с нашия протест! Защото на този президент незрял или как го нарекоха - "фигурант", на който Шиши му реди кабинета ... но нямаше протест. Христо Иванов не излезе да каже: "Кой е Шиши и как нареди на Радев  служебното правителство", а излезе и сочи моите министри, които са постигнали безкрайно добри резултати".

Ще обмислим и ще направим огромен ремонт на кабинета. Ако имаме политическа класа, днес трябва да мислим какво ще правим тогава - ноември, декември, януари и февруари. В чии ръце ще гръмне кризата даже няма значение, ще пострада народът, ще пострадат огромни маси. И го казвам с цялата си любов към държавата си. Няма никакво значение. Да не би да е удоволствие да си премиер или министър. Кой от тези на площада е по-опитен от нас, по-знаещ, по-можещ?".

Борисов припомни, че е обсъждал с Първанов всички назначения на посланици и военни: "за да са спокойни системите". 

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • Без водната повърхност - 15:28, 16 юли

  Такива като депутати на Сидеров в момента са независими, доколкото знам. Явно бъ нюз мюзикъл на властта пише.

 • Без водната повърхност - 15:26, 16 юли

  Бъбъ мълчи на темата Тотална мизерия на български работещи в Германия. Сидеров ще се крие в някой нов проект, но няма да дискутирам темата, безполезно е, както той самият стана напълно безполезно човече на сцената. Общинар от София държи кабинета на ББб три. Кабинета се казва три уши и десет усти :)

 • Без водната повърхност - 15:21, 16 юли

  Хубаво е да се знае, че агент гоце е активен играч в политиката, за която сам казва, че уж се оттеглил

 • програмата - 15:21, 16 юли

  h t t p s : / / segabg. com/ category- observer/ gotovi- sme- da- upravlyavame- za- da- izkorenim- modela- peevski

 • Мунчо! - 13:32, 16 юли

  Гротескно било,че от БСП им искали оставката, а мотивите им били изсмукани от пръстите. Брей, май за ГЕРБ корупцията няма никакво значение!

 • Бeнoвcкa пипa - 12:52, 16 юли

  Да не подава оставка е единственият начин за Борисов да запази лицето си. Сега трябва да сложи доказани експерти на местата на отстранените министри, а те да дадат обстойни обяснения какви обвързаности имат с Доган/Пеевски. Cамият Борисов има да дава обяснения по този въпрос, зер не сме забравили какви подаръци за 34 милиона прави на Дoган. Срещу какво? С мълчание по тази най-болна за обществото ни тема няма да се мине този път и това Борисов много добре го знае, както знае, че не може да разчита нито на Ангела, нито на Дони да го вадят от батака, в който сам се е вкарал. И по най-бързия начин да представи на обществото план за изваждане на страната от кризата с конкретни мерки и суми, както и кой и в какви срокове ще го изпълнява. В противен случай да си заминава заедно с цялата си крадлива шайка и да ни остави да си изчистим къщата от червено-кафявите отпадъци, които ни пречат да дишаме вече 20-та година.

 • Х - 11:33, 16 юли

  Защо слагате тази снимка - тя не е актуална. Волен Сидеров дори не е депутат и няма нищо общо с винкелите. Да, бил е с тях, явно наивно е вярвал в дадената дума и чест. Добре, че напусна, след като го изгониха, де. Явно всяко зло - за добро.

Напиши коментар

Коментари