вторник, 21 юли 2020, 16:30 ч.

Внимание

Пътуването в Гърция става кошмар: Нови правила и глоби за шофьорите!

BNews.bg

Пътуването в Гърция става кошмар: Нови правила и глоби за шофьорите!

Гръцкото министерство на транспорта представи нова стратегия за ограничаване на жертвите на пътя. Отново се увеличават санкциите при рисково шофиране.:

В зависимост от риска на нарушението се променят глобите и санкциите за водачите.

Въвеждат се различни категории на риска, като с най-висока санкция е застрашаване живота на други участници в движението. Фишовете за нарушение ще се издават само по електронен път, което прекратява възможността за заличаване на глобата.

За гръцките граждани, неплатими глоба, задължението се прехвърля към данъчната им партида. За нарушения от автомобили с чуждестранна регистрация, информацията се изпраща на граничните пунктове, предава БНР.

Задължително към информацията за нарушение, ако е фиксирано с камера или радар, при плащане на глобата на водача се представя и доказателството за нарушението.

Съгласно европейска директива, се намалява допустимата скорост за движение в населени места.

Въвежда се задължително използване на предпазна каска за велосипедисти под 12 годишна възраст. Електрическите тротинетки вече са със строги правила за ползване.

Очакваше се,че отново ще се въведат стимули, ако плащането на глобата се извърши в 10 дневен срок. 

Това за сега не фигурира в предложените промени от Министреството на транспорта.

Приемането на новата стратегия за безопасност на движението се очаква в скоро време.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Д-р М. Карамитев, София. - 13:40, 29 юли

    Никакъв кошмар. В Гърция се пътува съвсем нормално и много по-сигурно, отколкото у нас. Там тарикатски номера по пътищата не минават и друсат яко. Но ако си интелигентен и добросъвестен водач на МПС бъди убеден, че е удоволствие да шофираш по гръцките аутобани. подържант се в много добро състояние, даже и бурени не можеш да видиш покрай тях. КОШМАРЪТ Е У НАС. Не плашете хората с Гърция. Тъпо е!

Напиши коментар

Коментари