събота, 01 август 2020, 16:00 ч.

Вододайни области

Взеха нови проби от 11 зони по поречието на Марица

BNews.bg

Взеха нови проби от 11 зони по поречието на Марица

Пробонабиране от единадесетте зони за водоснабдяване по поречието на р. Марица е извършено от РЗИ-Хасково през днешния ден, съобщиха от РЗИ.

Пробите са взети от краен потребител във всички вододайни зони, захранващи 48-те населени места, в които водата е забранена за пиене и готвене след решение на Областния кризисен щаб във връзка с инцидента до река Марица, в района на община Димитровград.

обите се изследват за микробиология и физикохимични показатели в лабораторията на РЗИ-Хасково и паралелно са изпратени за анализ по допълнителни показатели в лаборатория на РЗИ-Пловдив.

Очаква се резултатите от пробите да излязат в следващите дни, след което от РЗИ-Хасково ще предприемат мерки, съобразно получените резултати.

Припомняме, че на 27 юли беше съобщено за 29 крави, които са измрели веднага, след като са пили вода от канал, вливащ се в река Марица край Димитровград.

Заради инцидента беше спряно водоподаването на общо 48 населени места, което днес беше възстановено.

От БАБХ обещаха, че стопанина на умрелите крави ще бъде предоставено обезщетение.

По-късно стана ясно, че "Неохим" е отровил Марица край Димитровград. 

Над 37 хил. лв. обезщетение получавасобственикът на умрелите крави.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • щастлиФт - 18:24, 01 авг.

    "Над 37 хил. лв. обезщетение получава собственикът на умрелите крави"-четем В фейк нюз. Собственикът на отровените крави получи за 28-те умрели крави ТОЧНО 37 000лв,преведени по банкова сметка, т.е. всяка крава му е платена колкото една свиня. Да му е честито! Да живее справедливата БАБХ на ОПГ ГРОБ.

Напиши коментар

Коментари