неделя, 02 август 2020, 9:00 ч.

В големи количества

Мазни топчета изплуват на още плажове по Южното Черноморие

BNews.bg

Мазни топчета изплуват на още плажове по Южното Черноморие

Преди два дни крайбрежната ивица на плаж Иракли бе покрита с тях.

Последните три – четири дни след като беше констатиран разлива между Обзор и Иракли, от морето продължават да излизат мазни топчета, макар и не в толкова големи количества.  

Мазните бели топчета са изплували и на юг – на Арапя, Корал и по целия Централен плаж на Ахтопол. 

Институциите са направили проверка на място в сряда и от Басейновата дирекция са взели проби, но резултатите не са готови. 

От Морската администрация обясниха, че вероятно кораб, превозвал палмово масло, е измил остатъците от него в морето. Те уточниха, че когато това става повече от 12 мили навътре в морето, това не е забранено.

„Това е поредното безобразие с активното бездействие на държавните институции. Това вещество излиза вече пето денонощие по всички плажове. Световната практика е това нещо да се събере още в морето и да се неутрализира, но в България това никой не го прави“, коментира Атанас Русев от „Да запазим Корал“.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Министерството на туризма - 14:29, 02 авг.

    ви кани да посетите българското Лайноморие. Освен ниските цени, вече гарантира и безплатно плажно масло в изобилие.

Напиши коментар

Коментари