неделя, 02 август 2020, 14:00 ч.

Ситуацията е спокойна

Няма трафик и задръствания на ГКПП „Кулата“ към Гърция

BNews.bg

Няма трафик и задръствания на ГКПП „Кулата“ към Гърция

Остава изискването за представяне на отрицателен ПСР тест за коронавирус, направен до 72 часа преди заминаването.

Обстановката на ГКПП „Кулата“ сутринта на втория ден на август е спокойна, за разлика от вчера, когато имаше километрични опашки от автомобили.

Към 8:00 ч. малък брой автомобили очакваше да премине в южната ни съседка в рамките на граничния пункт. Очаква се проверката им да премине бързо и да не чакат с часове, когато някои пътници чакаха да влязат в Гърция по 6 часа.

Остава изискването за представяне на отрицателен тест  за коронавирус, направен до 72 часа преди заминаването, пред гръцките власти, което засега остава дои 15 август. Семейства споделят, че не са имали проблем при преминаването с така наречените пул тестове, които обхващат групи от няколко души.

Наши зрители са забелязали, че някои QR кодове за преминаване с определени цифри преминават по-бързо гръцката проверка. Такъв е случаят с кодовете, започващи с 43, докато тези със 73 са подлагани на проверки. Възможно е обаче гръцките власти да променят тактиката си при проверките на преминаващите.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари