неделя, 02 август 2020, 9:30 ч.

Напрежението се покачва

През нощта майките хвърляха стотинки срещу полицаите

BNews.bg

През нощта майките хвърляха стотинки срещу полицаите

Снимка: Йордан Симеонов

Размяна на реплики имаше и в ранните часове на утрото между протестиращи, сред които и Иво Мирчев от "Да, България".

Цяла нощ продължи напрежението между полиция и протестиращи на кръстовището на Софийския университет. На този етап никой все още не е отстъпил, съобщава БНТ.

През нощта протестиращите хвърляха стотинки срещу полицията.

Размяна на реплики имаше и в ранните часове на утрото между протестиращи, сред които и Иво Мирчев от "Да, България".

При опит да изтеглят едната полицейска кола, майки от "Системата ни убива" се подредиха пред нея. Така блокадата се премести около полицейската кола. Стигна се до блъскане като протестиращите обвиниха полицията, че е посегнала на жени и деца.

Бял бус с черен надпис "Системата ни убива" се превърна в символа на 24-ия ден от антиправителствения протест.

Министерски съвет, Банкя, Министерски съвет, Орлов мост - това трябваше да е маршрутът на автошествието на майките на деца с увреждания. До последната точка - така и не стигнаха.

Игра на нерви и стратегии часове наред. Първо полицаите подредиха 3 кордона. Напрежението се повиши.

Очевидци разказаха - знаме е в основата на блъскането.

След това - нова стратегия. Протестиращите изведоха децата отпред. Качиха ги на капака на белия бус. Кордоните отстъпиха. Дойдоха униформени с жилетки "Антиконфликт".

Майките замеряха полицаите със стотинки, а преговорите продължиха на няколко фронта.

По-късно част от протестиращите отидоха пред парламента.

От протестиращите предложиха шефа на СДВР да дойде да преговаря с тях, но това не се случи.

На два пъти призоваха полицаите да пропуснат буса. Отново без успех.

Лидерът на "Да, България" Христо Иванов също се включи в преговорите.

И така цяла нощ - изпитание на търпението и на протестиращи, и на полиция. На разсъмване - все още никой не беше отстъпил.

И ново напрежение. При опит да изтеглят едната полицейска кола, майки от "Системата ни убива" се подредиха пред нея. Така блокадата се премести около полицейската кола.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Imelda - 20:42, 02 авг.

    Що за майки са това? Да експлоатират психически и физически болни деца среднощ- къде гледат социалните служби? Да отнемат децата от тези соломоновски майки и да им осигурят спокойна среда за живот и лечение! А защо още не са дали отчет за изразходването на дарението от Слави - т.н бенефициенти не са получили и стотинка от тях, явно са за личните нужди на тези псевдомайки!

  • Беновска пипа - 20:40, 02 авг.

    Драги премиере, скъпи Бойко, знаеш колко те обичам, но не мога да ти спестя следния въпрос: защо смени четиримата министри? Какви са конкретните причини? Какви са им обвързаностите с Доган? Не е достатъчно да кажеш само, че имало съмнения за такива обвъзаности, защото е обществена тайна, че има такива, а не става дума само за съмнения. Особено за Владислав Горанов. Утре може и за теб да кажат, че има съмнения, че си обвързан с Проклятието на България и тогава какво ще направиш? Ще се самоуволниш ли?

  • Стоян Михайловски - 11:11, 02 авг.

    Българино, великий търпеливецо, камата на еничарина, пищовът на деребея не можаха да те изтребят, ще оставиш ли да те усмъртят козните на половин дузина дворцови лакеи? Не, това няма да стане, влечугите не сгазват, а биват сгазени.

Напиши коментар

Коментари