вторник, 04 август 2020, 9:00 ч.

Ще стане страшно

Доц. Кунчев с черна прогноза за коронавируса в България!

BNews.bg

Доц. Кунчев с черна прогноза за коронавируса в България!

Коронавирусът бе неминуемо да влезе в старческите домове. Тества ли сме 20 000 души и до момента бе чудесен резултата. Лекарят, който е дал положителна проба и преглежда хората от дома във Варна, работи основно на летището. Много трудно е да кажем кой на кого е предал заразата. Здравните власти не срещнаха съдействие от страна на собственика на дома. Имаше заплахи към здравните инспекторки и се наложи да се намеси полицията и прокуратурата.  Това заяви националният здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев в ефира на Нова телевизия.

Той прогнозира, че скоро подобен фокус на случаите ще има и в Добрич. Хората приеха, че няма проблем и си правят каквото искат, каза той.

"Заразяването с COVID-19 сега става по-лесно. Необходими са по-малък контакт и време. Достатъчно е да поговорите с положителен в рамките на час-два в затворено пространство, без маски, и вирусът може да бъде предаден", допълни той

Много често ме питате за учебната година, но извинявайте, има месец и половина до тогава и не знаем какво ще стане, заяви още доц. Кунчев.

Специалистът отрече да има бебе в болница. "Под 18 годишна възраст коронавирустът не протича сериозно. Докато някой колеги обикалят и обясняват как това е леко грипче, а вирусът взима 16 жертви, това обърква хората и ще довежда до увеличаване на случаите. Не са проблем лимитирането на легла или болници, а на доктори. Няма откъде да ги вземем за да командироваме доктори", отсече още той.

На въпрос къде сме реално ние, той заяви, че на Балканите сме в чудесна форма. Правим всичко възможно да овладеем ситуацията, но хората, ако си мислят, че е изчезнал този вирус, то ще стигнем до ситуацията в Италия и в Испания, обясни още доц. Кунчев.

"Първата половина на следващата година до България ще стигне ваксина. Искам да видя ваксина, чийто ефект не е ин витро и не е животинския модел, защото видяхме такива с чудесни резултати там и при хората бе пълен провал", каза Кунчев.

Ще вдигнем цифрите за ваксини за грип над планирания брой, обясни още той.

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • анонимен - 13:33, 04 авг.

    Доцент Кунчев прибира подкупи всякакви-до цент.

  • лекар в Латвия - 3000 евро още отпреди 5 г. - 11:12, 04 авг.

    Лекарски заплати - европейски - и ще има кадри

Напиши коментар

Коментари